More

  MS vrea să ia dreptul la educaţie al copiilor ieşeni nevaccinaţi. Reacţia mămicilor şi pericolul invocat de Minister

  Array

  Proiectul Ministerului Sănătăţii privind vaccinarea nu este privit cu ochi buni de părinţi. Ei consideră că se va produce o discriminare dacă nu li se va da voie copiilor să fie înscrişi la grădiniţă sau şcoală dacă nu au vaccinurile obligatorii făcute. De partea cealaltă, medicii spun că “moda” antivaccin a luat amploare şi că refuzul părinţilor nu face decât să pună în pericol generaţiile următoare.
  Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect prin care doreşte ca părinţii să fie obligaţi să îşi vaccineze copiii, iar în lipsa unei adeverinţe care să ateste acest lucru, micuţii să nu poată fi înscrişi la grădiniţă sau şcoală. Cu alte cuvinte, specialiştii spun că un copil nevaccinat reprezintă un pericol pentru cei din jur, însă părinţii devin tot mai nehotărâţi când vine vorba de vaccinare.
  Mirela este o tânără mămică ce recent a dat naştere unui băiat. Copilul a fost vaccinat în maternitate cu antihepatitic B şi BCG, vaccin antituberculos, ambele prevăzute în schema obligatorie.
  Pentru aceste vaccinuri, mama spune că nu a apucat să se documenteze, însă odată externată a citit pe internat că unele vaccinuri incluse în schema obligatorie pot avea reacţii adverse grave şi acum se gândeşte să renunţe la vaccinare. “Am văzut multe materiale, mai ales pe internet, care mă fac să îmi fie frică. Eu am discutat cu medicul de familie, mi-a explicat cum e cu vaccinurile, dar nu ştiu. Îmi e frică să nu facă vreo reacţie adversă sau să se întâmple ceva rău”, a spus Mirela.
  Ea a auzit de proiectul Ministerului Sănătăţii prin care să le fie interzis copiilor să se mai înscrie la şcoală sau grădiniţă dacă nu sunt vaccinaţi şi spune că se va produce o nedreptate. “Nu cred că este normal să îmi impună până la urmă aşa ceva. Nu pot ţine copilul neşcolarizat doar pentru că nu a făcut nişte injecţii”, spune mama.
  Continuare pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI