21.2 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Movila:Mutarea centrului regional al Poștei, de la Iași la Neamț, este o pierdere pentru județul nostru! (P)

Mutarea centrului regional al Poștei, de la Iași la Neamț, este o pierdere pentru județul nostru. Nu am văzut încă pe nimeni să își asume decizia de desființare a locurilor de muncă sau pierderile care se vor înregistra din punct de vedere economic.
Este inadmisibil să nu fie nicio reacție din partea liderilor politici ieșeni. Nu este prima dată când ni se fură instituții, tot pe vremea PSD-ului, pentru a gâdila orgoliul baronilor de alte județe.
Mutarea DRDP sau a Inspectoratului de Stat în Construcții, sunt exemple de ambiție pesedistă. Iașul a fost vitregit din cauza fricii celor de la Iași să comenteze în fața șefilor. Cei care făceau atunci sau încă fac naveta la Bacău, simt în fiecare zi cât de nepotrivită este o astfel de decizie pur politică. Lipsa de specialiști în alte județe este acută și acum.
S-a mai încercat mutarea Poștei încă o dată, acum ceva ani. Am fost unul dintre puținii oameni care s-a opus. Și Poștă a rămas la Iași.
Explicațiile văzute astăzi, cum că Iașul nu este cea mai fericită alegere, este fără fundament și fără raționamente economice, singurele care trebuie să conteze.
Iașul are nevoie să fie susținut și apărat, nu folosit ca monedă de schimb în trocuri politice.
Hai parlamentari, treziți-vă!

 

Petru Movila – președinte PMP Iași

Alte articole