17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023

Movila: Legea trebuie aplicată în forma ei cea mai dură împotriva celor responsabili și totodată vinovați de tragedia de la Crevedia (P)

Legea trebuie aplicată în forma ei cea mai dură împotriva celor responsabili și totodată vinovați de tragedia de la Crevedia. Vorbim, în primul rând de primarul și de aleșii locali din Crevedia.

Primarul care, cu un dispreț cum rar am văzut la un ales local, a spus cu naturalețe că nu era treaba lui, că nu știa că pe raza localității pe care o administrează ca primar se desfășoară transportul, încărcarea, transferul GPL-ului. Această atitudine este inadmisibilă pentru cel care a cerut votul oamenilor din Crevedia promițând că va avea grijă de soarta lor.
De asemenea, este inadmisibil ceea ce au făcut insitituțiile care au fost în control, funcționari ai Ministerului de Interne, polițiști care susțin că nu au știut ce se întâmplă în acea stație GPL, când zilnic, mașinile staționau sau tranzitau localitatea.

La fel și inspectorii care au fost în control, în principal, cei de la ISU, dar și de la alte instituții, sunt reposnsabili de funcționarea acestei societăți comerciale, Garda de Mediu, Vama, Ministerul de Finațe, pentru că activitatea cu GPL nu este o activitate obișnuită de comerț.

Toți aceștia trebuie pedepsiți exemplar, pentru că, într-o frăție a hoției, a minciunii și a disprețului față de oameni și față de lege, au permis să se întâmple această tragedie, să moară oameni și, în final, fără să manifeste regret sau comapasiune, se comportă ca și cum ei nu au fost acolo și nu au nicio responsabilitate în ceea ce s-a întâmplat la Crevedia.

Petru Movila – președinte PMP Iași

Alte articole