12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Motoare de dezvoltare in zona rurala

Planuri de viitor cu fonduri europene in doua comune din preajma Pascaniului. De curand, comunitatile Motca si Lespezi fac parte din doua Grupuri de Actiune Locala. Prin intermediul acestor asociatii publice-private, in cele doua zone urmeaza sa ajunga fonduri de doua milioane de euro. Cei doi primari, Ioan Lazar si Constantin Serioja Hobinca, au vorbit despre planurile lor in emisiunea “Pulsul Zilei” difuzata miercuri de BIT TV.

Motca face parte din G.A.L.-ul “Codrii Pascanilor” , impreuna cu alte patru comune. A fost depusa documentatia necesara si se asteapta sprijin financiar pentru scrierea strategiei in care vor fi trecute proiectele ce asteapta finantare.

Comuna Lespezi este in G.A.L.-ul “Siret-Moldova”. In acest caz, membrii asociatiei au la dispozitie 90 de zile pentru a scrie strategia iar printr-o hotarare de Consiliu Local se va stabili unde sunt necesare investitii.
In principiu, banii se vor duce pe gradinite, centre afterschool sau infrastructura rutiera, dar si pe exploatatii agricole, infiintare de ferme sau pensiuni agroturistice.

In curand, se vor face si extinderi la retelele de apa si canalizare, prin intermediul Asociatiei Regionale a Serviciilor de Apa si Canal Iasi (ARSACIS). Administratia locala din Lespezi are deja o hotarare de Consiliu Local prin care asigura o cofinantare de 1% pentru o investitie de 150 miliarde de lei vechi.

Aceeasi situatie este si in cazul comunei Motca, unde exista deja un sistem integrat de apa si canal. 65 de mld de lei vechi vor ajunge in curand in comunitate pentru extindere .
Mentionam ca pana in 2020 in toate comunele din judetul Iasi ar trebui sa fie apa curenta si canalizare.

Vezi aici emisiunea.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow