23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Motivarea judecătorilor din dosarul cailor „prinşi“ de radar că păşteau cu 104 km/h

Judecătorul care a soluţionat sesizarea ieşencei ce s-a plâns că un radar al Poliţiei Rutiere a „surprins“ doi cai cu o viteză de 104 de kilometri pe oră spune că aparatul poliţiştilor nu avea cum să funcţioneze corect. Din acest motiv, magistratul consideră că proba folosită de poliţişti împotriva şoferiţei amendată pentru depăşirea vitezei nu a putut fi luată în calcul

Judecătoria Paşcani a motivat în cursul zilei de ieri sentinţa pentru care a anulat sancţiunea rutieră dispusă de poliţişti împotriva ieşencei care a invocat în instanţă că un aparat radar al rutierilor ar putea fi defect. Judecătorii menţionează în motivarea obţinută de „Ziarul de Iaşi“ că agenţii rutieri care au aplicat sancţiunea nu au greşit în ceea ce priveşte modalitatea de întocmire a înscrisurilor, însă au anulat înregistrarea realizată cu aparatul radar invocând „dubii serioase“ asupra calităţii înregistrării video.

În ediţia de ieri, „Ziarul de Iaşi“ prezenta cazul ieşencei Florentina M., sancţionată de Poliţia Rutieră cu o amendă de 945 de lei şi suspendarea dreptului de a conduce după ce femeia ar fi depăşit cu peste 50 de kilometri viteza legală, pe raza localităţii Sârca. Poliţiştii rutieri aplicaseră amenda în baza imaginilor surprinse de un aparat radar. În acţiunea depusă la instanţă, Florentina M., prin intermediul avocatului Bogdan Muraru, ataca atât modalitatea de întocmire a procesului verbal, dar şi principala probă – înregistrarea efectuată de aparatul radar. Femeia a susţinut că aparatul radar a surprins la un moment dat trei viteze diferite în interiorul aceleiaşi secunde, dar şi faptul că, pe înregistrare se observă cum aparatul indică o viteză de deplasare de 104 kilometri pe oră în dreptul a doi cai care pasc.

Judecătoria Paşcani, care a admis plângerea Florentinei M., menţionează în motivare că poliţiştii au procedat corect în ceea ce priveşte modul în care au întocmit procesul verbal de aplicare a sancţiunii. Acest lucru nu a fost însă suficient pentru ca sancţiunea să fie menţinută, având în vedere suspiciunile cu privire la înregistrarea aparatului radar.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow