14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Motiv de mandrie: Studentii au invadat Spitalul de Urgenta Pascani pentru a face practica

Motiv de mandrie pentru pascaneni. Spitalul de Urgente din Pascani a fost invadat de studentii de la medicina dornici sa faca practica in acesta unitate. In ultimile saptamani de zile cca 40 de studenti au trecut pragul spitalului, majoritatea dintre ei fiind din Pascani sau localitatile invecinate.
Managerul unitatii spune ca este pentru prima data cand studentii medicinisti vin in numar atat de mare la Pascani.
,, Amfiteatrul unitatii era plin cand le-am facut instructajul pentru protectia muncii. Au venit sa invete la Pascani pentru ca aici au gasit conditii foarte bune si disponibilitate din partea medicilor. Au intrat chiar si in salile de operatii. Aceasti tineri reprezinta averea Pascaniului si ar trebui sa ii pretuim. Sper ca macar o parte dintre ei sa isi doreasca sa lucreze in spitalul nostru, nu sa plece in strainatate… „ a spus pentru ziarul Orizont.info, managerul institutiei , dr Costica Panzaru.
De asemenea si cursantii scolilor postliceale sanitare prefera sa faca practica la Spitalul de Urgenta din Pascani, iar din acesta activitate se castiga si bani, nu numai experienta.  De exemplu numai in acest an Centru de Studii Stefan cel Mare din Pascani a platit cca 40.000 de lei pentru ca viitoarele asistente sa faca aiba acces in saloanele si cabinetele medicale.

Mentionam ca in prezent la Spitalul de Urgenta Pascani lucreaza 54 de medici specialistii in diferite domenii.

Orizont.info

Alte articole