17.3 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023
Array

Motiv de ingrijorare! Din ce in ce mai multi tineri incearca sa se sinucida

Cu greu ne putem explica de ce unii tineri aleg sa isi puna capat zilelor, cand la aceasta varsta frumoasa au atat de multe motive sa traiasca. In ultimele 10 zile, au avut loc 5 tentative de suicid, dintre care din pacate, doua au si reusit.

Luni, 8 octombrie, au ajuns la Spitalul Municipal, doua tinere pascanene in varsta de 17, respectiv 22 de ani care au vrut sa isi puna capat zilelor, ele inghitind mai multe pastile.
Pascaneanca de 17 ani, a inghitit 15 pastile de Eurespal, medicament utilizat în tratamentul simptomelor de tuse. Cea dea doua tanara, ce este tot din Pascani si are 22 ani, a inghitit cate un pumn de pastille de Calciu cu Vitamina D3 si Ciprinol care este un antibiotic usor, folosit in tratamentul infectiilor tractului urinar.

Ambele tinere au primit tratament medical de specialitate dupa care au fost externate

Doctorul Diana Acsinte, sustine faptul ca aceste tentative de suicid apar pe tot parcursul anului, si nu este o perioada in care tinerii recurg la astfel de gesturi. Ea crede ca gesturile de acest tip se datoreaza conflictelor familiale sau a instabilitatii psihice. Tot ea ne-a mentionat faptul ca aceste dereglari se intalnesc cel mai des la persoanele tinere de sex feminin si recomanda consultul unui psihiatru sau chiar a unui psiholog.

Alte articole