More

  Moțca și Valea Seacă – aleșii locali au depus jurământul

  Array

  Zi importantă pentru legislativul local din Valea Seacă şi Moţca. Astăzi, noii consilieri au depus jurământul în cadrul şedinţelor de constituire ale noilor consilii locale. La Moţca în cadrul aceleaşi şedinţe a fost institut în funcţie şi edilul Constantin Serioja Hobincă şi ales noul viceprimar.

  Prima comună care şi-a validat consilierii a fost Valea Seacă. Şedinţa a avut loc la ora 9.00 la sediul administraţiei locale.

  Pe listele legislativului local pentru următorii patru ani se află 15 consilieri: 5 de la PSD, 3 UNPR, 2 PNL, 3 PSRo şi 2 din partea ALDE. Rând pe rând, noii consilieri locali au depus jurământul spunând că vor respecta legile ţării şi au promis că vor ajută cetăţenii în problemele pe care le vor întâmpina.

  În această localitate, primarul ales Gheorghe Băiceanu nu a fost validat de instanţele de judecată şi nu a putut depune jurământul. Va face acest lucru într-o şedinţa extraordinară programată în cursul săptămânii viitoare. Tot atunci consilierii vor propune şi vota viceprimarul comunei.

  Câteva ore mai târziu, în jurul orei 15.00 a venit rândul consilierilor locali din Moţca să depună jurământul. Aici 15 aleşi locali au jurat că vor respecta constituţia şi vor sluji cetăţenii în următorii patru ani.

  În cadrul aceleaşi şedinţe, primarul reales Constantin Serioja Hobincă şi-a depus jurământul şi le-a mulţumit susţinătorilor pentru încrederea acordată.

  Tot astăzi a fost ales şi viceprimarul. Pentru a ocupa această funcţie au fost propuşi doi consilieri PSD, Daniel Cîmpeanu şi Mirel Buzdugan.

  După votul secret al consilierilor locali, cu un număr de 7 voturi pentru din 13 exprimate, funcţia de viceprimar va fi ocupată în următorii patru ani de Mirel Cîmpeanu.

  Menţionăm că la şedinţele de constituire a noilor consilii locale au participat şi reprezentanţi de la Prefectură, dar şi locuitori din sat special veniţi să îşi arate susţinerea pentru noii aleşi locali.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Dezbatere privind transportul public din Pașcani

  Primaria Municipiul Pascani propune spre dezbatere publica un proiect de hotarare ce prevede modificarea regulamentului de transport public local. In noua varianta este vorba...

  Impozite locale 2021: Ce trebuie să știe persoanele fizice, în acest an, despre dările pentru clădiri, terenuri și mașini

  Cei care erau proprietari pe mijloace de transport, clădiri sau terenuri la sfârșitul lui 2020 trebuie să plătească în acest an impozit pentru fiecare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp