More

  Motca: La rascruce de drumuri, troita pentru soldatii cazuti pe campurile de lupta

  Array

  Sambata, 10 noiembrie, in jurul orei 15:30 la intersectia DN 28A cu E85 din localitatea Motca, va avea loc slujba de sfintirea a unei sfinte Troite, ridicata in cinstea si pomenirea eroilor cazuti pe campurile de lupta , in lagare si inchisori, pentru apararea patriei si a credintei ortodoxe stramosesti.
  Slujba va fi oficiata de Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, alaturi de un sobor de preoti, iar dupa slujba, cu ajutorul Bisericii Sf. Nicolae si Schitul Sf Teodora, va fi organizat un praznic pentru locuitorii comunei.

  Crucea a fost construita la initiativa arhimandritului Iustin Parvu, parinte staret de la Manastirea Petru Voda aflat acum la varsta de 94 ani, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost preot militar in comuna Motca si a luptat alaturi de soldati. Intr-una din zilele de razboi, 14 aprilie 1944, comuna Motca a fost atacata iar parintele Iustin Parvu a scapat cu viata din bombardamente, fugand spre raul Moldova. Inca din acea zi, parintele a vrut sa ridice o cruce pentru soldatii care au murit in ziua de 14 aprilie dar si pentru soldatii care au luptat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet