2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Motca: A fost aprobata Strategia de dezvoltare locala

Consiliul local din Motca a aprobat de curand ,,Strategia de dezvoltare pentru perioada 2014-2020″ . Printre principalele domenii de interventie se numara si agricultura, infrastructura, economia, educatia si cultura. Documentul a fost realizat de fucntionarii primariei cu ajutorul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile Bucuresti si voluntarii Alexandra Enea, Dobrin Mercas, Paula Mariuta, Camelia Dascalu si Alexandra Druc.
Noua strategie cuprinde o serie de proiecte. In ceea ce priveste infrastructura se doreste imbunatatirea retelei de alimentare cu energie electrica, sistemului de alimentare cu apa si canal, gestionarea retelei de alimentare cu gaze naturale si telecomunicatii.

Odata cu acest document a fost realizat si Planul Local de Actiune pentru imbunatatirea situatiei rromilor, in care au fost implicate peste 30 de persoane. Pentru identificarea reala si corecta a prioritatilor au fost chestionate peste 450 de persoane din cele doua sate componente ale comunei.
Astfel, planul de actiune cuprinde printre alte si infiintarea unui post de politist comunitar pe problemele rromilor, montarea unor sisteme de supraveghere video in zonele locuite preponderent de rromi, campanii anuale de informare in privinta sanatatii si infiintarea unui ansamblu de muzica si dansuri specifice etniei.

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow