More

  Motca: 5 noi cazuri confirmate cu Covid si un deces

  Îngrijorare în rândul localnicilor din Moțca după ce în comună s-au înregistrat recent mai multe cazuri de infectare cu Covid19. Potrivit unui comunicat transmis de Direcția de Sănătate Publică, în urmă testărilor, rezultatele au confirmat prezenţa noului coronavirus la 5 persoane din localitate. DSP a demarat o anchetă  epidemiologică pentru stabilirea tuturor contacţilor direcţi ai persoanelor infectate,  izolarea la domiciliu a acestora şi testarea pentru noul coronavirus. Medicii au recoltat mai multe probe din colectivitate, însă s-au lovit de o atitudine ostilă din partea celor confirmați, fiind necesară intervenția forțelor de ordine la față locului pentru calmarea spiritelor. Măsurile și concluziile finale vor fi anunțate după încheierea anchetei.

  Chiar zilele trecute, primarul localității, Constantin Serioja Hobinca, făcea un apel pe pagina sa de socializare către cetățeni, să respecte în continuare măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19:

  In calitate de primar al comunei Motca si de presedinte al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta MOȚCA, va rog din suflet sa luati in seama ceea ce va spun:
  Este stare de alerta si trebuiesc in continuare pastrate recomandarile privind masurile de protectie pentru combaterea COVID-19 in sensul ca sa purtati manusi, masti si sa stati distantati social, iar ca sa nu fiti amendati sa aveti declaratia la dvs. atunci cand parasiti localitatea.
  Doar asa vom fi ocoliti de evenimente nedorite.” a scris edilul in mesajul postat pe facebook.

  Citeste si  Patriarhia vine cu noi precizări în privinţa împărtăşirii cu aceeaşi linguriţă

  Totodată, unul dintre pacienții confirmați cu coronavirus a decedat în cursul zilei de ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 ani. Este decesul cu numărul 1152 în România, potrivit StiriOficiale.

  Citeste si  Patriarhia vine cu noi precizări în privinţa împărtăşirii cu aceeaşi linguriţă

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Alarma la Spitalul de Urgenta Pascani. Inca 4 cazuri confirmate, 10 in asteptare

  Noul coronavirus crează din nou probleme la Pașcani. În cursul zilei de astăzi au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 încă patru persoane. Este vorba...

  Pascaniul invadat de câini din localităţile învecinate. Unde trebuie să suni

  Dacă aveţi probleme cu câinii comunitari trebuie să anunţaţi Serviciul de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Paşcani. Edilul municipiului va îndemâna să sunaţi, cu...

  Secretarul Primăriei Valea-Seacă, cercetat penal

  Secretarul Primăriei comunei Valea-Seacă, este cercetat penal in urma unor intamplari de poveste. La sfarsitul saptamanii trecute, pe 22 mai, Valeriu Nistor a fost...

  Opinii