10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

“Moţaţii” de la bloc vs locuitorii din suburbii, pe tema apei la Paşcani. „De ce se fac investiţii doar pentru cei de la bloc? Şi noi avem nevoie de apă şi canalizare!”

Interes maxim pentru proiectele pro –Apa Vital respinse astăzi, la vot, în şedinţa Consiliului Local. Aşa cum era de aşteptat zeci de păşcăneni au dorit să participe la şedinţa dar în sala au intrat doar o parte dintre ei, în limita locurilor de pe scaune. În cadrul dezbaterilor o parte dintre ei s-au înscris la cuvânt. Cei care au militat pentru că Apa Vital să plece de la Paşcani au cerut consilierilor să fie patrioţi, să voteze pentru păşcăneni şi să se gândească că ar putea fi cercetaţi de DNA dacă ar fi urmat să fie consecinţe penale.

Cel mai important argument a fost ce cu privire la taxa de redevenţa pe care operatorul ieşean ar fi trebuit să asigure rambursarea creditului BEI contractat pentru reabilitarea reţelelor de aducţiune cu apă. Directoarea economică a Primăriei susţine că acesta suma nu poate fi mai mică rată anuală a împrumutului.

În acelaşi context au fost exprimate şi păreri pro Apa Vital. Un cetăţean din suburbia Blăgeşti a adus în discuţie situaţia în care se află majoritatea locuitorilor din suburbii care nu au apă şi canalizare. El a spus că deşi locuitorii plătesc taxe şi impozite politicienii nu au făcut investiţii acolo timp de 25 de ani de zile deşi au promis.

Pentru a fi mai convingător bărbatul a venit cu o sticlă cu apă din fântână de acasă. El a spus că apa nu este potabilă pentru că zona este inundabila, motiv pentru care locuitorii au nevoie să se conecteze la reţeaua publică. La fel de necesare sunt şi reţelele de canalizare pentru că zona este inundabila iar wc-urile sunt pline cu apă.
Reacţia unor locuitori de la bloc, din grupul protestatarilor, aflaţi în sala de şedinţe, a fost surprinzătoare. Ei i-au adresat bărbatului din suburbia Blăgeşti cuvinte jignitoare şi i-au cerut să nu mai vorbească, pe motiv că nu a participat la dezbaterile publice impotriva operatorului iesean.
Menţionăm că dacă Apa Vital ar fi rămas operator la Paşcani, atunci ar fi urmat să facă investiţii de 13 milioane de euro de la Uniunea Europeană în repararea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, mai ales în cele cinci suburbii ale municipiului. Din cauza votului de astazi aceste investitii nu vor fi facute iar banii vor fi redistribuiti altor primarii din judet.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow