11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Moştenitorii lui Sadoveanu donează cărţi la Paşcani

Moştenitorii lui Sadoveanu donează cărţi la Paşcani. O biblioteca şcolară a primite sute de volume cu scrierile prozatorului născut în Municipiu. Momentul a avut loc astăzi, directorul unităţii şcolare fiind luat prin surprindere de către strănepotul lui Mihail Sadoveanu.

DONATIE CARTI
Liceul Economic “Nicolae Iorga” din Paşcani a avut oaspeţi de seama. Dan Herford, strănepotul lui Mihail Sadoveanu a venit pentru prima dată în Municipiu, în vizită. A mers la Colegiul care poartă numele prozatorului păşcănean. Acolo a vizitat şi biblioteca din cadrul unităţii de invatamant, dar pentru că are sute de volume, donaţia de carte a fost făcută către altă şcoală, la sugestia profesorului Carmen Dimitriu.

“Baltagul”, “Hanu Ancuţei” sau “Dumbravă Minunată” sunt câteva dintre sutele de volumele donate astăzi pentru biblioteca şcolii Liceului “Nicolae Iorga” din Paşcani. Moştenitorul lui Sadoveanu a vizitat și şcoală.

Menţionăm că din anul 2013 o singură editura este avizată pentru tipărirea operei sadoveniene. Este vorba despre editura Mihail Sadoveanu, coordonată de strănepotul prozatorului, Dan Herford.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow