13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Moș Nicolae a venit și la specialii de Pașcani

Moș Nicolae a venit și la specialii de Pașcani

Mai multe școli din județ sunt în sărbătoare în aceste zile. Astăzi, de Sfântul Nicolae, copiii unei unități de învățământ și-au pregătit ghetuțele iar azi dimineață le-au găsit pline de dulciuri. Ca o surpriză, în cadrul unui parteneriat, colegi de-ai lor mai mari le-au oferit un cadou prin muzică, joacă și mici atenții delicioase.

Școala Specială din Pașcani împlinește în această lună 40 de ani de învățământ. Activitățile programate pentru a sărbători anii dedicați studiului cu elevi speciali vor avea loc spre sfârșitul acestei luni, în perioada 19 – 21  decembrie.

Astăzi, 6 decembrie, în zi de mare însemnătate mai ales pentru copii, și sub cărui patronaj este Școala Specială elevii unității au primit oaspeți. Un grup de elevi de la Liceul Teoretic “Miron Costin” împreună cu dirigintele au adus daruri dulci copiilor dar și surprize muzicale sau jocuri.

Profesorul Ioan Cazacu de la „Miron Costin” spune că nu e prima dată când elevii vin să petreacă timpul în alt mod cu elevii speciali. Și pe viitor sunt programate activități de voluntariat.

De asemenea, dulciuri și fructe au adus și câteva familii din Pașcani.

Menționăm că la Școala Specială din Pașcani învață aproape 200 de elevi cu insuficienta dezvoltare a proceselor psihice; abateri în dezvoltarea intelectuală; tulburări socioafective şi de comportament; tulburări de vorbire; insuficienţe în dezvoltarea sferei motrice. Unitatea de învățământ este una dintre cele mai dotate din zona Moldovei, având ateliere de olărit, terapie și cabinete multisenzoriale.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow