21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Morminte ingropate in gunoi, la Pascani. Preotul da vina pe oameni, credinciosii il intreaba ce face cu banii

Singurul cimitir din Pascani a fost transformat intr-o adevarata groapa de gunoi, fara ca responsabilii bisericiii sa faca ceva pentru rezolvarea problemei. Este vorba despre deseurile menajere de la marginea cimitirului, de pe strada Calea Iasului, depozitate atat de locatarii din zona cat si de cei care ingrijesc mormintele.
Din nefericire, mormanele de gunoi au acoperit si cateva morminte asa incat doar varful crucilor se mai vad. Familiile celor care se odihnesc acolo au ajuns la disperare din cauza nepasarii administratorilor, acesta situatie fiind de ani de zile. Mesajele lor de indignare au fost postate la vedere, iar unii dintre proprietarii a caror constructii au fost acoperite  de gunoaie vor sa sesizeze Garda de Mediu. Mai mult, credinciosii se intreaba ce face biserica cu banii stransi de la fiecare familie, anual, din care ar trebui platit un om care sa faca curatenie in cimitir.

Cine este vinovat?

Protopopul Pavel Postolachi spune ca nu are solutii si da vina pe cetatenii care arunca gunoaiele pe unde apuca, nu la tomberoanele amplasate in apropeire de statia de carburanti Petrom. El a precizat ca va vorbi cu operatorul de salubritate sa amplaseze cateva pubele si pe strada Calea Iasului.
In replica, societatea de salubritate recunoaste ca are contract cu biserica din apropiere, dar nu pentru a face curatenie ci doar pentru ridicarea gunoiului de la pubele. Mai mult, Biserica Inaltarea Domnului a fost somata ca urmeaza sa fie amendata daca nu va gasi o solutie asa incat cimitirul sa fie intretinut si curat.

Orizont.info

Alte articole