More

  Monumentul ceferiștilor ascuns în mizerie

  Array

  Unul dintre putinele monumente istorice din Pascani a fost ascuns de ceva vreme in spatele unor chioscuri si se afla in stare de degradare. Primaria nici nu stie de existent lui, desi se afla pe lista obiectivelor protejate de Ministerul Culturii. Mai multe informatii in materialul video.

  monument
  Aici se afla monumentul dedicat muncitorilor ceferisti care i-au eliberat pe capii rascoalei de la 1907, care erau transportati in vagoane spre in inchisoare. Se afla in spatele unor chioscuri amplasate fara cap acolo, asa incat nimeni nu il poate vedea. In jurul sau, numai gunoie adunate de-a lungul timpului, fara ca cineva sa fie interesat sa faca curatenie.

  Monumentul a cazut prada hotilor. Placa de bronz in care era sculptata o imagine cu eroii ceferisti a disparut de mult timp fara ca cineva sa se sesizeze.

  Despre toate acestea, Primaria Pascani nu stie nimic. Monumentul nici macar nu se afla in inventarul public, motiv pentru care inspectorii institutiei nu stiau unde este amplasat. Mai mult, acest obiectiv ar fi cuprins pe listele monumentelor protejate de Ministerul Culturii, dar in realitate nimeni nu are grija de el.

  Pascanenii stiu de istoria acestui monument si sunt revoltati de indiferenta autoritatilor locale. Ei sunt nemultumiti ca in orasul lui Sadoveanu nu sunt muzee si alte obiective turistice, nici macar o casa memoriala a fostului scriitor.

  In aceeasi situatie se afla si alte monumente istorice din Pascani. De exemplu statuia lui Stefan cel Mare a inceput sa rugineasca, iar soclul sa fie distrus. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Adolescenta cu chip de înger din Pașcani, a plecat la ceruri. Nicoleta a îndoliat o comunitate întreagă

  Adolescenta cu chip de inger din Pascani pentru care a luptat o comunitate intreaga sa obtina o sansa in plus la viata, a pierdut...

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la sediul societatii II ABICULESEI I. DANUT, F22/1649/2012, CUI 30243664. Il declar nul!

  Pachetele medicale pentru 2021-2022, lansate în dezbatere. Ce servicii pot primi asigurații și neasigurații la sănătate

  Pachetele de servicii medicale de stat oferite atât persoanelor asigurate, dar şi celor neasigurate, pentru anii 2021-2022 au fost lansate în dezbatere publică de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp