22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Monstru din Hîrlău acuzat de viol, pedepsit mai blând în baza noului Cod Penal

Prevederile noului Cod Penal au dus la scăderea pedepsei primite de un bărbat acuzat că a silut o adolescentă. Constantin Avădanei primise, în primă instanţă, 13 ani de puşcărie, în urma intrării în vigoare a noilor prevederi pedeapsa acestuia scăzând cu doi ani. Sentinţa nu este definitivă. Agresorul va trebui să plătească victimei sale 44.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului, în seara zilei de 13 iulie 2013, minora a plecat din casa sa din localitatea Zagavia pentru a se întâlni cu alte persoane de vârsta ei într-un parc din oraşul Hârlău. După ce a mers aproximativ un kilometru pe jos, fata a fost acostată la intrarea în parc de Constantin Avădanei, care s-a recomandat cu numele de „Sorinel“, şi a invitat-o să stea pe o bancă alături de el. După aproximativ zece minute în care cei doi au vorbit, fata a vrut să plece înspre amicii ei, însă a fost luată cu forţa de agresor şi dusă lângă un pod. Acolo, deşi fata îl ruga disperată pe tânăr să o lase în pace, acesta a dezbracat-o şi a obligat-o să îi facă sex oral. „După consumarea faptei, inculpatul a ameninţat-o pe minoră că, dacă îl va reclama, va veni la ea acasă spunându-i totodată ca, a doua zi, la miezul nopţii, să vină în acelaşi loc“, a specificat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

A doua seară, de frică să nu îi facă rău familiei, fata s-a conformat şi a venit încă o dată la Hârlău, unde a fost agresată sexual din nou. Un amic de-al victimei a alertat părinţii, care au anunţat poliţia, agresorul fiind apoi prins. După cel de-al doilea viol, minora a încercat să-şi pună capăt zilelor. sursa ziaruldeiasi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow