18.4 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Monica Berescu: Violența nu este și nu va fi vreodată o opțiune! (P)

 


Este ceea ce îi învăț zilnic pe copiii mei și este ceea ce susțin de fiecare dată la întâlnirile din Parlament. Violența domestică este un fenomen de amploare la nivel mondial, iar conform unui studiu publicat recent, 1 din 4 femei cu vârste sub 50 de ani sunt sau au fost victime ale unui act violent comise de un bărbat.
În România, violența domestică este la cote alarmante:
🔴 237 de femei au fost omorâte anul trecut, conform datelor prezentate de Centrul Filia. Asta înseamnă că în 2021, la fiecare 1,5 zile 1 femeie și-a pierdut viața din cauza violenței domestic.
🔴 30.000 de fapte de loviri sau alte violențe în familie au fost înregistrate în 2021, adică 82 de cazuri în fiecare zi. Dacă am presupune că acesta este numărul de locuitori dintr-o localitate, asta înseamnă că în 2021 fiecare om, indiferent de vârsta a fost victima unui act de violență fizică.
🔴 Anul acesta, s-au înregistrat 66.000 de cazuri de violență domestică, iar aproximativ 33.000 s-au petrecut în mediul rural.
🔴 Conform statisticilor, în 9 din 10 cazuri, agresorii au fost bărbați care aveau o relație apropiată cu victima, fiindu-le soț, concubin, părinte.
🔴 În cazurile de viol, 94% din victime sunt femei și fete, iar 95% din agresori sunt bărbați.
Aceasta este România reală: țara în care violența este la ea acasă la propriu și în care lovirea fetelor și femeilor este la ordinea zilei. Femeile sunt cele care ne dau naștere, ne hrănesc, ne cresc și ne educă iar mai apoi, unii bărbați se consideră superiori și apelează la violență pentru a-și demonstra puterea.
Astăzi, este ziua combaterii violenței împotriva femeilor, fenomen considerat un flagel al umanității. Este responsabilitatea noastră să combatem acest fenomen și să nu tolerăm sau să încurajăm violența.
Bătaia nu este ruptă din Rai și nu aduce mântuirea nimănui.

Monica Berescu – deputat USR -PLUS

Alte articole