17.6 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi a premierului Cîțu – de a îl demite pe ministrul sănătății – denotă în primul rând o lipsă de asumare a unor reforme structurale, asumate prin programul de guvernare al coaliției și prin votul de încredere pe care Parlamentul l-a oferit acestui guvern la investire.

Vlad Voiculescu este unul dintre oamenii care și-a asumat cu subiect și predicat reforma sistemului medical și care a adus în echipa ministerului cei mai buni specialiști și experți medical din România. Și a făcut ceea ce are de făcut un ministru: a coordonat o echipă de oameni foarte competenți care au demarat acțiuni specifice pentru elimina corupția din sistemul de sănătate și pentru a transparentiza funcțiile publice. Cele mai multe scandaluri de corupție și trafic de influență au ținut prima pagina a ziarelor cu foști 3 miniștri ai sănătății și cu o armată de directori din casele de asigurări sau spitale care își băteau joc de români, de pacienți și de banul public.

Demiterea ministrului Sănătății este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern funcțional în timp ce țara traversează o criză de sănătate fără precedent. Decizia de revocare a lui Vlad Voiculescu nu este justificată, a fost o discuție luni în coaliție și părea că s-au clarificat lucrurile și s-au stabilit pașii următori. Premierul nu a făcut o evaluare, a luat o decizie fără argumente, având în vedere viitoarele alegeri din PNL, pentru a liniști vocile contra din partid.

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme și de transparentizare a sistemului, reforme pentru care s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.

Vlad Voiculescu: a făcut în câteva luni ceea ce alți miniștri ai sănătății nu au fost capabili să facă într-un mandat întreg. Probabil ce a deranjat cel mai tare a fost faptul că a dispus transparentizarea modului în care sunt cheltuiți cele aproape 10 miliarde euro, bani pe care îi controlează cei care ocupă funcția de directori CAS:
A anunțat în premieră că se organizează concursuri toate funcțiile de director pentru Casele de Asigurări de Sănătate din toată țara și a îndemnat profesioniștii să aplice la aceste posturi.
Ministrul sănătății a demonstrat că transparența este valabilă doar dacă se manifestă 100% și a scos la lumină achizițiile din sănătate, inclusiv UNIFARM și ONAC. Dovada aici — http://bit.ly/adresa_transparenta_achizitii
Vlad Voiculescu a decis prioritizarea testelor de tip PCR în instituțiile publice,  atunci când există disponibilitate, punând la risc în acest fel afaceri de milioane de euro. Ordinul inițial care permitea testarea prioritară la privat fusese dat de ministrul PNL Tătaru în 2020.
Echipa de lucru condusă de Ministrul Sănătății a realizat un set de proiecte depuse prin PNRR pentru care a fost lăudat  și în urma căruia sistemul de sănătate va primi 3 miliarde de euro

Din păcate pentru România, premierul a făcut jocul unor orgolii politice și a unor tabere de interese. Este absolut ridicol să demiți un om fără să poți demonstra că acesta nu și-a făcut datoria.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow