21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Monica Berescu, deputat USR: Coaliția hoției PNL – PSD – UDMR refuză profesionalizarea conducerii ANCOM

C.P. România și-a asumat adoptarea directivei europene privind Codul Comunicațiilor drept unul dintre cele 20 de obiective ce trebuie atinse pentru a beneficia de fondurile obținute prin PNRR.
Implementarea sa este esențială pentru sistemul comunicațiilor electronice deoarece promovează conectivitatea și investițiile în rețele de mare viteză și capacitate, cum ar fi fibra optică și 5G; sporește protecția consumatorilor și asigură standarde mai înalte ale serviciilor de comunicații.

Codul Comunicațiilor este un proiect complex, de peste 200 de pagini, redactat în mandatul fostului ministru USRPLUS de la MCID, Ciprian Teleman. Codul definește sistemul de comunicații din România, stabilește cadrul organizării licitațiilor 5G din primăvara anului 2022 și va fi gestionat de ANCOM, o instituție strategică pentru securitatea comunicațiilor din România.

”Am depus un amendament la Codul Comunicațiilor prin care am propus ca alegerea președintelui și vicepreședinților ANCOM să se facă pe merit și competențe, și nu pe pile și relații, așa cum a fost numit Sorin Grindeanu în 2017 ca director ANCOM, drept răsplată pentru guvernarea eșuată și pentru promovarea ordonanței 13 împotriva legilor justiției din regimul Dragnea.
Amendamentul pe care l-am depus prevedea ca ANCOM să fie condusă de oameni competenți și cu experiență de minim 9 ani în domeniu, față de 5 ani așa cum este în prezent și ca selecția să fie din rândul unor persoane cu autoritate și experiență profesională recunoscute, în urma unei proceduri de selecție deschise și transparente. Amendamentul a fost respins de coaliția aflată la guvernare, care transformă o instituție esențială pe piața telecomunicațiilor din România într-o sinecură, așa cum a făcut și cu ANRE. Iar rezultatele acestor decizii le simții cu toții atunci când plătim facturile la electricitate și gaz. Din păcate, guvernarea PNL – PSD – UDMR anulează orice inițiativă de transparență și profesionalizare,

ANCOM este o instituție esențială pentru piața telecomunicațiilor din România, instituție cu peste 700 de angajați. Din păcate pentru români, Interesele politice și răsplata unor membri de partid sunt mai presus de orice pentru USL 2.0.

Monica-Elena Berescu
Deputat USR, circumscripția electorală nr. 24, Iași

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow