0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Momentul exploziei de la combinatul Azomureş a fost filmat. Este a treia mare deflagrație într-o săptămână în România

O explozie puternică la combinatul Azomureş a cutremurat Târgu Mureş noaptea trecută. Oamenii din zonă, speriaţi după ce casele au început să se zguduie au ieşit afară doar cu ce aveau pe ei. Din fericire, toată lumea a scăpat cu viaţă, doar un agajat al combinatului a fost uşor rănit la o mână.

Explozia de la Azomureș s-a produs din cauza unei fisuri la o conductă de gaz. Este deja a treia mare explozie într-o săptămână, după deflagraţia de la Petromidia şi cea de la o fabrică de BCA, în zona industrială a oraşului Constanța. Momentul exploziei a fost surprins de o cameră de supraveghere. Alerta s-a dat în jurul orei 1:00. Bubuitura puternică a zguduit oraşul Târgu Mureş şi s-a auzit în localităţile din împrejurmi. Flăcări uriaşe au cuprins combinatul chimic, iar un nor dens de fum a învăluit zona. Oamenii treziţi din somn au crezut iniţial că este vorba de un cutremur. Când au ieşit afară au văzut că arde combinatul. De frică, unii au fugit din case cu ce aveau pe ei.

Aproape miraculos, nimeni nu și-a pierdut viața. Doar un angajat al combinatului a fost rănit la o mână dar e în afara pericolului, spun medicii. Imediat mai multe echipaje de intervenţie, dar şi autorităţile locale, au ajuns la combinat. Un mesaj RO-Alert a anunţat că situaţia este sub control. Reprezentanții combinatului spun că explozia s-a produs din cauza unei fisuri la o conductă de gaz. Secția unde a avut loc deflagrația era în procedura de repornire după o revizie.

Zona în care s-a produs deflagraţia a fost izolată, iar instalaţia cu problemă a fost scoasă din funcţiune. Urmează ca fiecare coloană şi fiecare conductă de aici să fie verificată în amănunt pentru a se afla dacă nu cumva acest incident putea fi evitat. Prefectul oraşului a cerut un control la combinat pentru a se asigura că acesta funcţionează în condiţii de siguranţă. Specialiştii de la Protecţia Mediului care au monitorizat calitatea aerului din zonă susţin că nu s-au înregistrat creşteri ale concentraţiei de amoniac. Azomureș este cel mai important producător de îngrășăminte agricole din România.

Continuarea pe Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

Monica Berescu, deputat USR: Coaliția hoției PNL – PSD – UDMR refuză profesionalizarea conducerii ANCOM

C.P. România și-a asumat adoptarea directivei europene privind Codul Comunicațiilor drept unul dintre cele 20 de obiective...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI