18.4 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Moldova divizata: vorbe, promisiuni si studii de fezabilitate

Iesenii sufera dupa A8, bacauanii se axeaza pe A13 iar sucevenii insista pentru A 7 si A14. Cum Moldova nu are un lider regional fiecare judet isi incearca norocul pe cont propriu, urmarind interesul unei comunitati restranse.

Trec anii iar Moldova ramane rupta de celelalte regiuni. Singurul ciot de autostrada iar putea ramane cei 16 kilometri din Varianta Ocolitoare a Bacaului.

Daca pe 24 ianuarie, Ludovic Orban a vorbit la Iasi despre Autostrada Moldovei, oficiali ai ministerului Transporturilor si specialisti ai firmei de consultanta pentru Comisia Europeana s-au intalnit la Suceava cu Gheorghe Flutur pentru a analiza variantele A7 si A14.

Presedintele CJ Suceava a precizat ca A7 a fost prevăzută a fi finanțată integral din fonduri europene atrase în exercițiul 2021 – 2027.

„Dacă este eligibilă pe bani europeni, așteptăm să scoată la licitație, să facă pe bani europeni studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și să le dăm tot concursul pentru construcția autostrăzii 7 care să ne lege de capitala României”, a declarat Gheorghe Flutur.

Continuarea pe TELE M

Alte articole