8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Modificări privind înscrierea la ora de Religie

Senatorii din Comisia pentru Învăţământ au decis, marţi, că înscrierea la ora de Religie să se facă pe un ciclu de învăţământ (4 ani de şcoală), printr-o cerere scrisă, iar retragerea de la ora se va putea face numai la sfârşit de an şcolar, tot prin cerere scrisă.
Proiectul de lege va mai trece pe la Comisia Juridică, raportul fiind unul comun între cele două comisii, urmând că apoi să ajungă în plenul Senatului, care este camera decizională.

Proiectul de lege privind înscrierea la ora de Religie a ajuns, marţi, la Comisia de Învăţământ din Senat, care a adus o serie de amendamente pe textul aprobat de Comisia de învăţământ de la Camera Deputaţilor Astfel, în loc că înscrierea la Religie să se facă pe o perioada nedeterminată, retragerea putând să se facă oricând ar fi dorit elevul/părinţii, senatorii au decis că înscrierea să se facă pe ciclu de învăţământ, aşa cum a dorit Patriarhia Română.

Dacă elevul care frecventează ora de Religie va hotărî că vrea să se retragă, va putea face asta numai la sfârşit de an şcolar, prin cerere scrisă.

Următorul pas pentru punerea Legii Educaţiei în acord cu decizia Curţii Constituţionale (CCR) privind înscrierea la ora de Religie va fi făcut de Comisia Juridică de la Senat, care va prezenţa un raport comun cu senatorii de la Învăţământ, în plen.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow