5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Modificări importante în traficul rutier pășcănean. Sensuri unice pe străzile Izvoarelor și Mihai Eminescu, restricții în suburbia Blăgești

Modificari importante in traficul rutier din zona Vale Pascani si suburbia Blagesti. Deciziile au fost luate in Comisia de Circulatie convocata in sedinta, luni 20 septembrie, de la ora 10.00. Fara un studiu de mobilitate, document essential pentru organiziarea circulatiei rutiere, primarul muncipiului Pașcani, Marius Pintilie, a propus ca strazile Izvoarelor si Mihai Eminescu din zona Vale sa fie cu sens unic. Mai exact, intrarea se va face de la trecerea de pietoni din fata marketului Viosand iar iesirea va fi în strada Ceferistilor. Se va circula pe un singur sens de mers, pe partea dreapta, iar celalalt sens de mers va fi pentru parcarea masinilor.

Totodata, au fost facute numeroase modificari pentru intrarea si iesirea in cartierele din zona. Comisia a stabilit ca unele strazi sa fie cu sens unic, iar altele sa fie cu circulatie pe ambele sensuri.

Astfel, intrând pe strada Izvoarelor, din fata Liceului Teoretic “Miron Costin” din Pascani și făcând dreapta pe strada Mihai Eminescu se va circula pe o singură bandă de mers, iesirea fiind pe strada Ceferistilor, unde exista posibilitate de a vira, atat la stanga, cat si la dreapta. De asemenea, soferii trebuie sa stie ca la intersectia cu Aleea Izvoarelor se va face obligatoriu stanga, fiind asigurata o posibilitate de intoarcere, incojurand Gradinita cu Program Prelungit nr. 3 și iesind, fie pe strada Izvoarelor, fie pe Mihai Eminescu. Alte strazi unde se va circula cu sens unic sunt de la intrarea de pe strada 1 decembrie 1918 pe strada Izvoarelor, precum si pe Aleea 1 decembrie 1918.

Nu toti membrii comisiei au fost de accord cu modificarile propunse. Consilierul Mihai Dediu de la PSD a precizat ca a sensul unic pe strada Mihai Eminescu ar avea ca scop principal amenajarea unei parcari in fata magazinului primarului, asa cum s-a intamplat si in fata halei din zona Deal.

In aceeasi sedinta s-au stabilit limite de tonaj si inaltime pentru accesul vehiculelor in suburbia Blagesti. Este vorba despre montarea unor indicatoare la intersectia de la intrarea pe strada avram Iancu, acolo unde se vor aplica restricții pentru vehiculele cu o masa mai mare de 7.5 tone, si cele cu o inaltime mai mare decat cea pe care o au de regula autobuzelor, care vor continua sa aiba acces in zona.

Masurile stabilire de Comisia Locala de Circulatie ar urma sa fie avizate de Politia Rutiera Iasi, dupa care urmeaza sa fie facute amenajarile si semnalizarile necesare. De precizat este si faptul ca, este posibil ca limitarile de acces in suburbia Blagesti sa fie contestate, avand in vedere ca masinile de tonaj nu vom mai avea acces sa circule pe drumul județean de pe malul Siretului, spre Comuna Vanatori.

Mentionam ca in ceea ce priveste institutuirea de sens unic pe cele doua strazi din zona vale a muncipiului Pascani, au fost facute propuneri si in alte dăți, dar ele nu au fost avizate pe motiv ca ar fi fost nevoie de realizarea unui studiu de mobilitate, document care urmeaza sa fie realizat odata cu noua strategie de dezvoltare a municipiului, din fonduri europene. Reprezentantii Primariei Pascani nu au explicat daca mai este nevoie sau nu de studiul respeciv pentru a fi facute schimbari in traficul rutier.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Stațiile de autobuz vor fi verificate

Reprezentanții administrației locale au în vedere modificarea locațiilor stațiilor de autobuz din Pașcani. Decizia vine în contextul...

Pericol în apropierea școlilor. Poliția somează Primăria Pașcani

În vederea asigurarii condițiilor de siguranță în trafic, Primăria Pașcani se va apuca de montat indicatoare și...

Sens giratoriu la Bariera de la Blăgești

Vești bune pentru șoferi! Un nou sens giratoriu ar urma să fie amenajat la intersecția de la...

Festivalul dovlecilor, expoziție cu cele mai inedite creații, în Impark Zone

Toamna, dovleacul este vedeta sezonului. Cu această ocazie, tinerii voluntari de la Clubul Impact Special, împreună cu...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI