More

  Modificări importante în noul an şcolar. „Şcoala altfel“ va dura opt zile

  Array

  Noul an şcolar, 2016-2017, va aduce schimbări importante dacă propunerea de revizuire a structurii anului şcolar propusă de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice va fi pusă în vigoare în aceeaşi formă în care a fost supusă dezbaterii publice.

  Proiectul propus de către minister vrea, în primul rând, să extindă perioada în care se va desfăşura programul naţional „Scoala altfel“. Astfel, se doreşte ca aceasta să dureze opt zile, care să fie structurate în două perioade distincte – 12-14 septembrie 2016, care să fie destinat „unei mai bune acomodări a elevilor şi cadrelor didactice cu perioada de studiu, după vacanţa de vară“.

  Apoi, vor urma cele cinci zile de desfăşurare efectivă a programului. Separat, ministerul va elabora o metodologie care să vină în ajutorul profesorilor şi care să genereze, la nivel naţional, o coerenţă a acestui program şi o mai bună organizare.

  Mai mult, ministerul vrea ca profesorii să aibă un cadru comun, la nivel naţional, de stabilire a perioadei în care se susţin tezele – care să fie la finalul semestrelor, cu cel puţin două săptămâni înainte de închierea activităţii didactice.

  Olimpiadele şi concursurile naţionale vor fi mutate exclusiv în perioada vacanţei de primăvară 19 – 30 aprilie 2017, pentru ca elevii olimpici să poată participa la programul „Şcoala altfel“, iar unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor trebui să marcheze prin evenimente specifice Ziua internaţională a educaţiei, 5 octombrie, Ziua învăţătorului, 5 iunie, şi Ziua copilului, 1 iunie.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Viermele de făină, bun de consum în UE. Mihaela Bilic: De ce să mănânci insecte, dacă ai friptură?

  Viermele de făină, care tocmai a fost declarat bun de consum în Uniunea Europeană, nu conține nimic special, ci este doar o sursă viabilă...

  Streinu-Cercel îți dă vestea cea mare: „Obligatorie până în 2023”!

  Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, duminică, după ce a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19, că masca va rămâne obligatorie în continuare...

  Costul suplimentar lunar în 2021 cu un angajat plătit cu salariul minim pe țară este de 72 de lei.

  Companiile vor avea în 2021 un cost suplimentar lunar de 72 de lei pentru fiecare persoană plătită cu salariul minim brut pe țară, după...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI