9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Modernizari si dotari la Spitalul Municipal Pascani

De curand, Spitalul Municipal beneficiaza de o sectie de prosectura modernizata. Aceasta modernizare s-a facut prin respectarea tuturor normelor legale.

Astfel, in sectie au fost modernizate:  incaperile pentru depozitarea materialelor prelevate, un spatiu pentru agregatele frigorifice, o sala principala cu mesele pentru toaletarea si igienizarea cadavrelor si eventual efectuarea necropsiei. A mai fost construit un birou pentru intocmirea actelor, o camera de recreere si igienizare a personalului lucrator din prosectura si o sala de asteptare pentru apartinatori. Momentan agregatele firgorifice nu au fost achizitionate, pentru ca acestea reprezinta o valoare mare si nu au fost prinse pe lista de investitii pentru acest an. Cel mai probabil ele vor fi achizitionate in decursul anului viitor.

Conducerea Spitalului doreste sa achizitioneze si alte materiale, si anume 20 de targi, carucioare, cadre metalice pentru persoanele care se deplaseaza mai greu, dar si paravane despartitoare si suporturi de perfuzii. Deja in Spital sunt in proba mostre ale ofertantilor si urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa se decida de la ce firma vor fi achizitionate.

Valorile nu sunt mici deloc, de exemplu pentru o targa spitalul va plati 1500 ron/buc, pentru un carucior 800ron/buc, iar un cadru metalic are pretul de 400 ron.

Alte articole