22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale, strada Gării, ar urma să își schimbe complet înfățișarea în urma unui proiect de investiții. Consilierii județeni au aprobat zilele trecute, studiului de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea corpului vechi de clădire și a celui unde se află centrala termică și construirea de la zero a unui corp nou, în instituția de învățământ pășcăneană.

Noua clădire ar urma să aibă o suprafață de peste 740 de mp, cu parter și două etaje.

Valoarea investiției este de 17,2 milioane de lei cu TVA și urmează să fie găsită o sursă de finanțare, cel mai probabil, din fonduri europene, precizează directoarea școlii, Gabriela Nedelcu.

De precizat este faptul că în 1976 a fost înființată Școala Ajutătoare, actuala Școală Specială, care la început a avut regim de Casă de copii cu două clase. Pe parcursul anilor de funcționare, școala a suferit numeroase transformări care au atras copii cu nevoi speciale din zona Pașcani. În prezent sunt înscriși un număr de 150 de elevi în învățământul special și 61 de elevi în cel integrat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow