More

  Modernizări la şcoală şi dispensar, în Ruginoasa

  O şcoală şi un dispensar dintr-o comună din apropierea Pascaniului vor fi modernizate cu peste 2 milioane de lei. Banii ar urma să vină de la Guvern, iar cele două locaţii vor făcute la standarde europene. Se va pune acoperiş nou, se va schimba mobilierul, se va cumpăra aparatură de ultima generaţie şi se vor monta centrale termice. Toate aceste lucruri se vor face pentru copiii şi localnicii în comună.

  Şcoala Gimnazială Rediu, din comuna Ruginoasa, va fi modernizată cu fonduri de la Guvern. Reprezentanţii administraţiei locale vor semna peste câteva săptămâni un contract de finanţare în valoare de circa 1,2 milioane de lei. Costurile investiţiei sunt suportate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

  Potrivit celor spuse de primarul comunei, Dănuţ Nechifor, va fi schimbat acoperişul şcolii, va fi întărită structura de rezistenţă, se va cumpără mobilier nou, table magnetice şi se va amenaja un teren de sport.

  Tot prin acelaşi program, se va acorda aproape aceeaşi suma pentru modernizarea dispensarului uman din Ruginoasa. Se va cumpăra aparatură medicală, paturi de consultanţă iar sobele de teracotă vor fi schimbate cu o centrală termică.
  Este o investiţie mult aşteptată de localnici, dar şi de doctori, având în vedere faptul că în dispensar îşi desfăşoară activitatea patru medici de familie şi un stomatolog.

  Menţionăm că în Ruginoasa sunt circa 6.000 de locuitori în cele patru sate, iar în comună există un singur dispensar.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet