2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Modernizări la şcoală şi dispensar, în Ruginoasa

O şcoală şi un dispensar dintr-o comună din apropierea Pascaniului vor fi modernizate cu peste 2 milioane de lei. Banii ar urma să vină de la Guvern, iar cele două locaţii vor făcute la standarde europene. Se va pune acoperiş nou, se va schimba mobilierul, se va cumpăra aparatură de ultima generaţie şi se vor monta centrale termice. Toate aceste lucruri se vor face pentru copiii şi localnicii în comună.

Şcoala Gimnazială Rediu, din comuna Ruginoasa, va fi modernizată cu fonduri de la Guvern. Reprezentanţii administraţiei locale vor semna peste câteva săptămâni un contract de finanţare în valoare de circa 1,2 milioane de lei. Costurile investiţiei sunt suportate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Potrivit celor spuse de primarul comunei, Dănuţ Nechifor, va fi schimbat acoperişul şcolii, va fi întărită structura de rezistenţă, se va cumpără mobilier nou, table magnetice şi se va amenaja un teren de sport.

Tot prin acelaşi program, se va acorda aproape aceeaşi suma pentru modernizarea dispensarului uman din Ruginoasa. Se va cumpăra aparatură medicală, paturi de consultanţă iar sobele de teracotă vor fi schimbate cu o centrală termică.
Este o investiţie mult aşteptată de localnici, dar şi de doctori, având în vedere faptul că în dispensar îşi desfăşoară activitatea patru medici de familie şi un stomatolog.

Menţionăm că în Ruginoasa sunt circa 6.000 de locuitori în cele patru sate, iar în comună există un singur dispensar.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI