13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Modernizări la şcoală şi dispensar, în Ruginoasa

O şcoală şi un dispensar dintr-o comună din apropierea Pascaniului vor fi modernizate cu peste 2 milioane de lei. Banii ar urma să vină de la Guvern, iar cele două locaţii vor făcute la standarde europene. Se va pune acoperiş nou, se va schimba mobilierul, se va cumpăra aparatură de ultima generaţie şi se vor monta centrale termice. Toate aceste lucruri se vor face pentru copiii şi localnicii în comună.

Şcoala Gimnazială Rediu, din comuna Ruginoasa, va fi modernizată cu fonduri de la Guvern. Reprezentanţii administraţiei locale vor semna peste câteva săptămâni un contract de finanţare în valoare de circa 1,2 milioane de lei. Costurile investiţiei sunt suportate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Potrivit celor spuse de primarul comunei, Dănuţ Nechifor, va fi schimbat acoperişul şcolii, va fi întărită structura de rezistenţă, se va cumpără mobilier nou, table magnetice şi se va amenaja un teren de sport.

Tot prin acelaşi program, se va acorda aproape aceeaşi suma pentru modernizarea dispensarului uman din Ruginoasa. Se va cumpăra aparatură medicală, paturi de consultanţă iar sobele de teracotă vor fi schimbate cu o centrală termică.
Este o investiţie mult aşteptată de localnici, dar şi de doctori, având în vedere faptul că în dispensar îşi desfăşoară activitatea patru medici de familie şi un stomatolog.

Menţionăm că în Ruginoasa sunt circa 6.000 de locuitori în cele patru sate, iar în comună există un singur dispensar.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow