More

  Modernizări la școală și dispensar, în Helesteni

  Planuri pentru investiții noi, într-o comună din apropierea Pascaniului. Pe ultima sută de metri, administrația locală pregătește două proiecte pentru reabilitarea și modernizarea unui dispensar uman și a unei școli. În total, cele două obiective ar ajunge la aproape 2 milioane de lei, o parte fiind cofinanțare de la bugetul local.

  Alesii locali din comuna Helesteni au aprobat în ultima ședință de consiliu indicatorii tehnico-economici și asigurarea cofinanțării pentru două investiții importante în comunitate. În cazul primei dintre ele, este vorba despre reabilitarea dispensarului uman. Valoarea proiectului este de peste 550.000 de lei, din care de la bugetul local ar urma să fie asigurați puțin peste 50.000 de lei.

  In cazul celei de-a doua investiție este vorba despre reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Helesteni. Pentru ca unitatea de învățământ să devină una modernă, ar fi nevoie de aproape 1.2 milioane de lei, iar cofinanțarea de la bugetul local atinge suma de 80.000 de lei.

  Proiectele vor fi depuse cel târziu până la sfârșitul acestei luni, în Programul Național de Dezvoltare Locală, finanțat cu fonduri guvernamentale. Dacă vor primi banii necesari, de anul viitor ar putea începe lucrarile.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet