21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Modernizări la școală și dispensar, în Helesteni

Planuri pentru investiții noi, într-o comună din apropierea Pascaniului. Pe ultima sută de metri, administrația locală pregătește două proiecte pentru reabilitarea și modernizarea unui dispensar uman și a unei școli. În total, cele două obiective ar ajunge la aproape 2 milioane de lei, o parte fiind cofinanțare de la bugetul local.

Alesii locali din comuna Helesteni au aprobat în ultima ședință de consiliu indicatorii tehnico-economici și asigurarea cofinanțării pentru două investiții importante în comunitate. În cazul primei dintre ele, este vorba despre reabilitarea dispensarului uman. Valoarea proiectului este de peste 550.000 de lei, din care de la bugetul local ar urma să fie asigurați puțin peste 50.000 de lei.

In cazul celei de-a doua investiție este vorba despre reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Helesteni. Pentru ca unitatea de învățământ să devină una modernă, ar fi nevoie de aproape 1.2 milioane de lei, iar cofinanțarea de la bugetul local atinge suma de 80.000 de lei.

Proiectele vor fi depuse cel târziu până la sfârșitul acestei luni, în Programul Național de Dezvoltare Locală, finanțat cu fonduri guvernamentale. Dacă vor primi banii necesari, de anul viitor ar putea începe lucrarile.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow