24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Modernizari la Scoala Gimnaziala Ciohorani si dispensarul din Cozmesti

Șase unități administrativ- teritoriale din județ au primit noi fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL). Sunt finanțate astfel, 8 proiecte a căror valoare totală este de 11 894 731 de lei. Către comuna Mogoșești au fost direcționate 5 308 210 lei pentru extinderea și realizarea de noi sisteme de alimentare cu apă în satele Mogoșești, Budești, Mînjești și Hadîmbu. În aceste localități vor fi înființate și stații de tratare a apei.
Rețeaua de alimentare cu apă din comuna Bârnova va fi extinsă, iar pentru acest proiect a fost prevăzută suma de 1 662 413 lei.
Pentru a se plia pe nevoile actuale ale elevilor, Școala Gimnazială Hermeziu, Școala Zaboloteni și Grădinița Trifești din comuna Trifești vor fi reabilitate, modernizare și recompartimentate cu suma totală de 2 403 427 lei. Investiții cu bani de la Guvern vor fi făcute, în perioada următoare, și pentru Școala Larga Jijia din Movileni și Școala Gimnazială Ciohorăni.
Dispensarul din Cozmești va fi reabilitat și modernizat pentru 1 589 619 lei.
Județul Iași a primit, în cadrul PNDL II, peste 800 de milioane de lei. Au fost acceptate pentru finanțare proiecte care vizează modernizarea, reabilitarea și construcția de grădinițe, creșe și școli, înființarea sau modernizarea de dispensare, dar și realizarea de rețele de apă și canalizare.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI