-2.6 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Modernizari la Scoala Gimnaziala Ciohorani si dispensarul din Cozmesti

Șase unități administrativ- teritoriale din județ au primit noi fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL). Sunt finanțate astfel, 8 proiecte a căror valoare totală este de 11 894 731 de lei. Către comuna Mogoșești au fost direcționate 5 308 210 lei pentru extinderea și realizarea de noi sisteme de alimentare cu apă în satele Mogoșești, Budești, Mînjești și Hadîmbu. În aceste localități vor fi înființate și stații de tratare a apei.
Rețeaua de alimentare cu apă din comuna Bârnova va fi extinsă, iar pentru acest proiect a fost prevăzută suma de 1 662 413 lei.
Pentru a se plia pe nevoile actuale ale elevilor, Școala Gimnazială Hermeziu, Școala Zaboloteni și Grădinița Trifești din comuna Trifești vor fi reabilitate, modernizare și recompartimentate cu suma totală de 2 403 427 lei. Investiții cu bani de la Guvern vor fi făcute, în perioada următoare, și pentru Școala Larga Jijia din Movileni și Școala Gimnazială Ciohorăni.
Dispensarul din Cozmești va fi reabilitat și modernizat pentru 1 589 619 lei.
Județul Iași a primit, în cadrul PNDL II, peste 800 de milioane de lei. Au fost acceptate pentru finanțare proiecte care vizează modernizarea, reabilitarea și construcția de grădinițe, creșe și școli, înființarea sau modernizarea de dispensare, dar și realizarea de rețele de apă și canalizare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow