25.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
25.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Modernizarea Pieţei Vale, motiv de îngrijorare pentru comercianţi – VIDEO

Ultimele știri

 

Proiectul de reabilitare a pieţei agroalimentare din zona Vale aduce îngrijorări în rândul comercianţilor. De acesta dată demersurile administratiei locale chiar par să meargă înainte, în comparaţie cu promisiunile de până acum. Viceprimarita Gabriela Nedelcu a anunţat că specialiştii care au fost contractaţi pentru realizarea proiectului au fost de câteva ori la faţa locului, au făcut numeroase măsurători, iar la sfârşitul acestei luni vor prezenta consilierilor o machetă video.

Noul proiect va cuprinde atât soluţii privind modernizarea pieţei cât şi pentru fluidizarea traficului din zonă. Vor fi amenajate spaţii speciale destinate micilor producători şi o hală pentru produsele de origine animală. De asemenea clădirea unde acum se desfăşoară comerţul de tip bazar va fi modernizata pe două etaje. Totodată adminsitratia locală vrea să rezolve şi problema parcărilor. Vor fi amenajate locuri speciale de parcare, pentru comercianţi, chiar în mijlocul platoului.

Precizările au fost făcute în cadrul unei întâlniri programată astăzi de la ora 10.00 la care comercianţii au fost invitaţi dar au refuzat să participe. Consilierul Sorin Olariu, iniţiatorul întâlnirii, spune că aceştia vor să afle ce se va întâmpla cu afacerile lor în timpul lucrărilor de reabilitare şi chiar după.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că odată cu predarea amplasamentului firmei care va executa investiţia piaţa va fi închisă iar contractele comercianţilor vor înceta. Este vorba în special de cei care îşi desfăşoară activitatea la standurile din hala. În acelaşi timp se caută o soluţie provizorie pentru mutarea lor într-o altă locaţie, cum ar fi de exemplu fosta rampa CFR unde se intenţiona construirea sediului pentru Agenţia de Plăţi în Agricultură, sau chiar în zona stadionului CFR. Viceprimarita Gabriela Nedelcu a mai spus că, cel mai probabil, spaţiile modernizate vor fi scoase la licitaţie, nu vor fi ocupate în continuare în baza contractelor de acum.

La dezbateri a participat şi deputatul PMP Petru Movilă. El a precizat că zvonurile privind privatizarea pieţei nu sunt adevărate de vreme ce administratia locală face eforturi să o modernizeze cu bani de la bugetul local.
Menţionăm că după realizarea proiectului urmează aprobarea indicatorilor tehnici şi a studiului de fezabilitate, organizarea licitaţiei şi încheierea contractului de execuţie. Reprezentanţii Primăriei susţin că cel târziu anul viitor lucrările de modernizare a pieţei din zona Vale vor fi finalizate.

DEZBATERE PENTRU FLUIDIZAREA TRAFICULUI ÎN PIAȚA VALE

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
25.5 ° C
26 °
25.1 °
49 %
1.8kmh
0 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
35 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI