More

  Modernizarea iluminatului public, vot în CL Pașcani. 10, 5 milioane de lei, în 5 ani de zile


   


  Sistemul de iluminat public din Pașcani a putea fi reabilitat și extins într-un an de zile. Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico – economici au fost aprobați de Consiliul Local, în ședința de joi, doar cu voturile consilierilor PSD și PMP. Opoziția a fost nemultumita de costurile mari, peste 10, 5 milioane de lei.

  Edilul municipiului a explicat că sumele sunt estimative și că vor fi mult mai mici în urmă licitațiilor iar studiile au fost făcute de o firma de consultanță de specialitate, desemnată în urmă unei licitații.
  Dumitru Pantazi spune că totate costurile vor fi achitate, în rate, pe o perioada de 5 ani de zile și că lucrările ar urmă să fie făcute în maxim 10 luni de zile de la data încheierii contractului.

  În dezbatari a intervenit și vicerepsedintele USR Pașcani, Cătălin Bălăceanu. El a opinat că unele cheltuieli ar fi foarte mari, și a propus că lămpile cu led să fie înlocuite cu cele cu sodiu, mai ieftine la preț.

  Prezent la ședința, reprezentantul firmei de consultanță a explicat că lămpile cu sodiu sunt interzise din 2018 și că cele cu leduri sunt mai luminoase. De asemenea în cheltuieli ar fi incluse, atât materialele necesare cât și manopera de montaj.

  În același context consilierii liberali au reproșat administratiei locale că nu au accesat fonduri europene pentru reabilitarea iluminatului public stradal.
  De cealaltă parte reprezentantii Primăriei au explicat că cererile de finanțare nu au putut fi depuse deaoarece nu erau făcute încă cărțile funciare pentru străzi.

  Menționăm că administrația locala a preluat rețelele de iluminat stradal de la EON, iar acum se încerca modernizarea lor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se pregătește de caniculă extremă

  Administrația locală din Pașcani se pregătește să facă față caniculei prognozate de meteorologi în luna iulie. In acest sens au fost luate măsuri cu...

  Cele mai prospere 10 companii care au făcut bani pe timp de pandemie

  Deși pandemia a avut efecte economice extrem de grave, există și unele companii care au dus-o bine, chiar și pe timp de pandemie. E clar...

  Ce arată primele rezultate în cazul „imunizării de grup” din Suedia și Marea Britanie

  Suedia, care a favorizat ideea unei „imunizări de grup” pentru a lupta cu pandemia de coronavirus, a anunțat că numai 7,3 la sută din...

  Opinii