More

  MOBILIZARE PUBLICA PENTRU AUTOSTRADA MOLDOVEI

  Array

  În perioada 8 – 10 septembrie va avea loc evenimentul ”Împreună pentru A8: Ungheni – Iași – Tg Mureș”, organizat de un grup de inițiativă format din ieșeni care au decis să ia atitudine față de promisiunile încălcate în repetate rânduri de guvernanți și politicieni, referitoare la începerea lucrărilor la autostrada A8 (Ungheni – Iași – Tg Mureș).

  Acțiunea este una de anvergură și presupune deplasarea cu mijloace motorizate, în coloană, pe ruta Ungheni – Iași – Tg Mureș, cu opriri în principalele localități de pe traseu și cu organizarea de conferințe de presă la Iași și Tg. Mureș, precum și a unui spectacol artistic în Piața Unirii, în data de 8 septembrie (conform programului anexat). La marș vor lua parte, după estimările prezente, un autocar și un număr însemnat de autoturisme și motociclete.

  Prin organizarea acestui eveniment grupul de inițiativă de la Iași, format din persoane responsabile, reprezentând mai multe categorii sociale și intelectuale, își propune să atragă cât mai mulți oameni interesați de dezvoltarea zonei Moldovei. De asemenea, organizatorii invită populația română și maghiară din Harghita și Mureș să se alăture demersului, în realizarea acestui proiect comun, care este benefic pentru toată țara, dat fiind că Moldova și cele două județe din Transilvania, Harghita și Mureș, reprezintă aproximativ 25% din populația țării.

  Evenimentul se dorește a fi un mod inedit, dar și pragmatic de a atrage atenția autorităților că sărbătorirea Centenarului Marii Unirii, la 1 Decembrie 2018, ar trebui să însemne mai mult decât organizarea de concerte, depunerea de coroane, defilare și exerciții de imagine și că este imperativ ca ea să implice demararea lucrărilor de construcție la această autostradă, singurul lucru care poate rămâne mărturie a progresului, peste alte veacuri, pentru generațiile viitoare. Concret, inițiatorii acestei acțiuni civice consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, acțiunea de la începutul lunii septembrie va implica și sensibilizarea autorităților locale din localitățile direct interesate de construcția autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte și a unor adeziuni de susținere a demersurilor demarate de grupul de inițiativă de la Iași, ce implică asumarea unor responsabilități morale și politice în sprijinirea demersurilor de construcție a autostrăzii.

  Organizatorii își doresc ca evenimentul să fie unul cu impact pozitiv, atât asupra populației, cât și asupra autorităților, astfel încât să determine includerea în bugetul pe 2018 a fondurilor necesare demarării autostrăzii. Acesta este primul dintr-o serie de evenimente prin care grupul de acțiune civică de la Iași intenționează să continue demersurile acțiuni ferme, prin care să determine măsuri corecte de gestionare a unui proiect strategic ce privește, în fond, dezvoltarea întregii țări. În acest sens există deja o petiție online, pe care cetățenii sunt invitați să o semneze. De asemenea, autoritățile locale sunt invitate să se alăture inițiativei, pentru că doar împreună se pot face schimbări majore, în bine.

  PROGRAM EVENIMENT A 8 / 8-9-10 septembrie 2017

  Joi, 07 septembrie 2017
  11.00: Conferință de presă – Hotel Unirea
  Vineri, 08 septembrie 2017
  11.00 – 12.00: Palatul Culturii Iași – formarea coloanei pentru deplasare spre Ungheni
  12.00: Deplasare spre Ungheni (30 km)
  13.00: Pod Ungheni Iași
  14.30: Deplasare spre Iași
  16.00: Sosire Piața Unirii
  16.30: Deschidere oficială eveniment și program artistic
  20.00: Finalul programului artistic, cu anunțul oficial al deplasării către Tg. Mureș
  Sâmbăta, 09 septembrie 2017
  07.00: Piața Unirii – formarea coloanei pentru deplasarea spre Tg. Mures
  08.00: Deplasare către Tg. Neamț (110 km)
  11.00: Sosire Tg. Neamț
  12.00: Deplasare către Borsec (95 km)
  14.00: Sosire Borsec (inclusiv prânz și alimentări)
  15.00: Deplasare către Gheorghieni prin Tulgheș (Borsec – Tulgheș – Ditrău – Gheorghieni – 80 km)
  18.00: Sosire Gheorghieni (cazare + cina)
  Duminică, 10 septembrie 2017
  08.00: Mic dejun
  09.00: Deplasare către Tg. Mureș (110 km)
  12.00: Sosire Tg. Mureș
  12.00 – 14.00: Conferință de presă Tg. Mureș
  14.00: Plecare către Iași (inclusiv prânz – 320 km)
  22.00: Sosire Iași
  PROGRAMUL NU ESTE DEFINITIV !

  SURSA: COMUNICAT DE PRESA ORGANZIATOR

  Ce părere ai?

  Related Articles

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet