17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Mobilizare generală pentru renovarea unei şcoli vechi din Topile

Scoala gimnaziala din satul Topile, aflata in pericol de daramare, a intrat de cateva zile in proces de reabilitare. O echipa de muncitori lucreaza zi lumina , indrumati de primarul comunei si directoarea scolii pentru ca elevii sa aiba unde invata la toamna.
Demersurile facute de edilul, Valeriu Roman, catre autoritatile centrale pentru a obtine fondurile necesare reabilitarii au fost in zadar. Timpul mult prea scurt pentru alocarea banilor necesari a dus la un refuz. Astfel ca, primarul a decis sa foloseasca bani alocati din bugetul local pentru reparatii curente la scoala numai pentru a porni cat mai repede lucrarile. Este vorba despre suma de 60 000 lei , insuficienti pentru toata lucrarea. Astfel ca, unele materiale de constructie s-au luat si pe datorie de la societatile din imprejurimi. Mai mult, ca sa ii convinga pe consilierii locali de gravitatea situatiei si de luarea masurilor ce se impun, ultima sedinta s-a tinut chiar in scoala.

Pana in prezent, au fost date jos plafoanele din stuf si au fost scose podelele din cinci sali de clasa, unde exista pericolul de prabusire. Se lucreaza intens, cot la cot cu edilul comunei. El si-a pus cravata in cui si s-a imbracat in salopete pentru a da o mana de ajutor. Mai mult decat atat, prin rotatie cu directoarea scolii le asigura masa muncitorilor din banii lor. Toate eforturile depuse au un singur scop, cel ca pana pe 31 august cladirea sa fie renovata.

Potrivit inspectorului scolar, Cristi Iordachioaia, intreaga investitie se ridica la suma de aproximativ 1.5 miliarde de lei vechi si spera ca in curand si Inspectoratul Scolar Judetean sa ii sprijine financiar pentru finalizarea reabilitarii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow