Slider

Zeci de elevi si tineri voluntari din comuna Stolniceni-Prajescu au lasat deoparte pentru  zi  telefoanele si calculatoarele, pentru o lume mai curata. Sambata, 20 octombrie, au participat la o actiune de ecologizare, a carui start a fost dat din curtea Scolii Gimnaziala din Cozmesti. Dis-de-dimineata, inarmati cu saci si manusi, ei au pornit sa stranga gunoaiele aruncate pe drumurile din comuna.

Activitatea face parte dintr-un proiect cu fonduri europene, intitulat ACTIV, si a avut ca scop dezvoltarea în rândul membrilor comunității a capacității de a relaționa cu mediul şi de a identifica problemele pentru protejarea mediului înconjurător, precum şi sensibilizarea actorilor locali cu privire la conceptul de dezvoltare durabilă, spun organizatorii.

Chiar si transportul deseurilor culese a fost unul ecologic. O caruta a fost umpluta cu saci plini cu gunoaie adunate de copii, cadre didactice, parinti si voluntari.

„Antrenarea şi participarea întregii comunități a fost punctul forte al acestei activități. Mulțumim pe această cale respectuos Primăriei Stolniceni-Prăjescu, Asociației „Gipsy Eye, Centrului Diecezan „Caritas”, Iasi, colectivului de cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale, Cozmeşti, Grădiniței, elevilor, părinților, beneficiarilor de ajutor social, care şi-au adus aportul la această activitate, dezvoltându-se motivația pentru cunoaşterea, ocrotirea şi conservarea mediului natural. Mulțumim voluntarilor participanți , foştilor elevi ai şcolii, care au participat şi s-au implicat ACTIV!” precizeaza printr-un comunicat de presa organizatorii.

Mentionam ca proiectul ACTIV-Acţiuni Comunitare pentru Toţi-Incluziune pentru Viitor, se va derula pe parcursul a 36 de luni, beneficiar este Centrul Diecezan „Caritas” Iaşi, partenerii fiind Primăria comunei Stolniceni-Prăjescu, Asociatia „Gipsy Eye” si Şcoala Gimnazială Cozmeşti. Bugetul total este de 18.994.145,70 lei, din care 16,145,023.85 lei valoare nerambursabilă UE.

 

Slider