31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Mobilizare generala pentru o comuna mai curata, la Stolniceni- Prajescu

Zeci de elevi si tineri voluntari din comuna Stolniceni-Prajescu au lasat deoparte pentru  zi  telefoanele si calculatoarele, pentru o lume mai curata. Sambata, 20 octombrie, au participat la o actiune de ecologizare, a carui start a fost dat din curtea Scolii Gimnaziala din Cozmesti. Dis-de-dimineata, inarmati cu saci si manusi, ei au pornit sa stranga gunoaiele aruncate pe drumurile din comuna.

Activitatea face parte dintr-un proiect cu fonduri europene, intitulat ACTIV, si a avut ca scop dezvoltarea în rândul membrilor comunității a capacității de a relaționa cu mediul şi de a identifica problemele pentru protejarea mediului înconjurător, precum şi sensibilizarea actorilor locali cu privire la conceptul de dezvoltare durabilă, spun organizatorii.

Chiar si transportul deseurilor culese a fost unul ecologic. O caruta a fost umpluta cu saci plini cu gunoaie adunate de copii, cadre didactice, parinti si voluntari.

„Antrenarea şi participarea întregii comunități a fost punctul forte al acestei activități. Mulțumim pe această cale respectuos Primăriei Stolniceni-Prăjescu, Asociației „Gipsy Eye, Centrului Diecezan „Caritas”, Iasi, colectivului de cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale, Cozmeşti, Grădiniței, elevilor, părinților, beneficiarilor de ajutor social, care şi-au adus aportul la această activitate, dezvoltându-se motivația pentru cunoaşterea, ocrotirea şi conservarea mediului natural. Mulțumim voluntarilor participanți , foştilor elevi ai şcolii, care au participat şi s-au implicat ACTIV!” precizeaza printr-un comunicat de presa organizatorii.

Mentionam ca proiectul ACTIV-Acţiuni Comunitare pentru Toţi-Incluziune pentru Viitor, se va derula pe parcursul a 36 de luni, beneficiar este Centrul Diecezan „Caritas” Iaşi, partenerii fiind Primăria comunei Stolniceni-Prăjescu, Asociatia „Gipsy Eye” si Şcoala Gimnazială Cozmeşti. Bugetul total este de 18.994.145,70 lei, din care 16,145,023.85 lei valoare nerambursabilă UE.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI