24.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Mobilizare exemplară pentru replantarea zăvoiului din Verșeni. Și-au unit forțele aleși locali, cetățeni de rând și copii (foto)

Peste 1000 de puieți de stejar roșu, castan și mesteacăn au fost plantați miercuri, 27 aprilie, în zona zăvoi Verșeni din comuna Miroslovesti, județul Iași.  La acțiune au participat reprezentanții administrației locale, primarul, viceprimarul, consilieri locali, angajați ai primăriei, preotul din localitate, elevi, profesori, învățători dar și alți locuitori din zona.  De la mic la mare, toți și-au unit forțele cu scopul de a revigora zona, ca pe viitor să existe posibilitatea amenajarii unui spațiu de agrement.

Înainte de a se apuca de treabă, voluntarii au primit instrucțiuni  direct de la edilul localității, Constantin Cojocaru, inginer silvic de meserie.

Toată lumea s-a bucurat și a rămas plăcut impresionată când la fața locului a apărut, nimeni altul decât îndrăgitul artist din zona noastră, Daniel Iordachioae. După câteva fotografii cu fanii, el s-a apucat de treaba, muncind cot la cot cu voluntarii pentru a planta arbori.

Menționăm că în județul Iași, astfel de acțiuni au avut loc pe parcursul lunii aprilie, sub egida campaniei naționale naţionale „Curăţăm România”, derulată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în cadrul căreia s-au desfasurat acţiuni de ecologizare a pădurilor, apelor, colectare a deşeurilor, precum şi ecologizare a zonelor publice din oraşe şi comune.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow