Autorităţile din Iaşi se tem că numărul foarte mare de pelerini ce vor ajunge în oraş cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva ar putea duce la apariţia unor cazuri de pestă porcină. Până la acest moment, în judeţul Iaşi nu au fost înregistrate focare ale acestui virus.

Temerea mare a reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Iaşi e că virusul ar putea fi adus la Iaşi, fără voia lor, de către pelerinii ce urmează să vină din judeţele afectate de pestă. Marţi, 2 octombrie, reprezentanţi ai mai multor instituţii ieşene au stabilit ca în perioada premergătoare pelerinajului, dar şi în timpul evenimentului, să fie organizate filtre care să monitorizeze transporturile de porci din judeţ, în special pe cele clandestine.

Verificările vor fi efectuate de reprezentanţii DSV, alături de Poliţia Rutieră, care vor încerca să evite ca în târgurile alimentare ce se vor organiza cu ocazia sărbătorii să se vândă carne infestată. De asemenea, autorităţile vor intensifica controalele în punctele de trecere ale frontierei din judeţul Iaşi şi vor opri toate maşinele care transportă produse alimentare din porc.

Continuarea pe Adevarul 

Slider


loading...
Slider