18.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022

Mobilizare de forțe pentru simularea de cutremur în municipiul Pașcani

- Advertisement -

Municipiul Pascani a vuit miercuri dimineata de sirenele a zeci de autospeciale de pompieri, SMURD si ambulanta. Mobilizarea de forte a facut parte dintr-o simulare de cutremur, ce s-a desfasurat in doua zone, fosta Integrata si VFU Electroputere.

Conform scenariului, in urma unui seism puternic, urmat de o explozie si un incendiu, cladirile au fost afectate, iar mai multe persoane au devenit victime. Personalul instruit pentru situatii de urgenta a intervenit pentru salvarea presupusilor cetateni prinsi sub daramaturi si transportarea acestora la tabara mobila destinata sinistratilor, amplasata pe Stadionul Municipal Pascani.

In tabara s-au montat 30 de corturi cu spatii de cazare, cu o capacitate totala pentru 210 persoane, dotate cu energie electrica si sistem de ventilatie, trei corturi de mare capacitate cu destinatia de sali de masa, bucatarie de campanie, generator si multe altele. A fost folosita si o statie de purificare a apei.

Potrivit celor spuse de viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu, au fost mobilizate circa 500 de persoane de la 16 institutii si structuri cu responsabilitati in gestionarea situatiilor de dezastru. Au fost ore petrecute intens, cu foarte multe evenimente nepravazute, astfel incat simularea sa para cat mai reala.

In concluzie, autoritatile au declarat ca exercitiul a fost un succes si totodata, o modalitate buna de pregatire a personalului propriu cat si de cooperare cu celelalte institutii,

Mentionam ca pregatirile pentru simularea acestui exercitiu s-au desfasurat timp de mai multe zile, in care au avut loc sedinte, dar si amplasarea dotarilor necesare in teren.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow