10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Mobilitate în comunitate. Seminar pentru persoanele cu dizabilităţi la Primăria Paşcani

Seminar de informare pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, astăzi, la Primăria Paşcani. Evenimentul a fost organizat de fundaţiile Bethany şi Motivation cu scopul de a acorda un sprijin suplimentar acestor persoane.

În cadrul proiectului au fost implicaţi şi copiii şi tineri pentru pregătirea lor să ofere ajutor persoanelor cu dizabilităţi. Astfel de informări ar urma să fie făcute şi la domiciliul celor care nu se pot deplasa.

Discuţiile de astăzi au fost cu folos spun participanţii. Unii au aflat abia acum ce drepturi au de la stat De exemplu pot să obţină câte un cărucior gratis odată la cinci ani de zile.

Unii au aflat de pe internet despre aceste drepturi. S-au documentat ce condiţii trebuie să îndeplinească şi cum să fie completate cererile. Acuma astfel de informaţii au fost oferite de reprezentanţii celor două fundaţii

Proiectul este finanţat din granturi SSE, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 80 000 euro, iar perioada de desfăşurare a seminariilor este martie 2015-martie 2016.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow