0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Mobilitate în Bulgaria a elevilor si profesorilor de la ”Miron Costin” Pașcani

C.P. În săptămâna 28 noiembrie – 2 decembrie, un grup de 4 elevi și doi profesori ai liceului Miron Costin Pașcani a participat la a treia mobilitate din cadrul Programului Erasmus+, acțiunea KA2, cu titlul „𝗟𝗲𝘁’𝘀 𝗵𝗲𝗹𝗽 𝗼𝘂𝘁 𝗲𝗮𝗿𝘁𝗵 𝗹𝗶𝘃𝗲 𝗹𝗼𝗻𝗴𝗲𝗿”, 𝗻𝗿. 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝟮𝟬𝟮𝟬-𝟭-𝗜𝗧𝟬𝟮-𝗞𝗔𝟮𝟮𝟵-𝟬𝟳𝟵𝟴𝟭𝟰_𝟰 la Parvo Osnovno Uchilishte “Sveti Sveti Kiril I Metodii”, Goce Dełczew, Bułgaria.

Prima zi a debutat cu prezentarea școlii gazdă, urmată de activitățile specifice proiectului: workshop pe teme ecologice, discutarea acțiunilor întreprinse de fiecare dintre celelalte țări participante (Italia, Turcia, România) pentru atingerea finalităților acestui demers comun în sprijinul protejării mediului.

A doua zi a mobilității a fost dedicată vizitării orașului Plovdiv, al doilea oraș ca mărime din țara gazdă și unul dintre cele cinci cele mai vechi orașe din lume. Printre obiectivele vizitate s-au numărat: casele vechi de negustori (Casa Balabanov, Casa Hindiliyan), Amfiteatrul Roman, Biserica Sfintii Constantin si Elena – cea mai veche biserică ridicată în acest oraș, Muzeul Etnografic Regional și stadionul roman. A fost o zi antrenantă în care trecutul și prezentul și-au dat mâna ca o dovadă a eficienței conservării și protejării mediului.

Cele două workshop-uri programate pe 1 decembrie au fost precedate de un moment solemn dedicat intonării imnului național al României și de o prezentare a elementelor reprezentative pentru cultura poporului român, imnul nostru s-a auzit în Goțe Delcev. Ulterior, elevii noștri au realizat felicitări de Crăciun și au pictat pe pânză sub îndrumarea unui pictor local.

Ultima zi a mobilității a inclus o activitate de creare a unui material digital folosind platforma Canva și festivitatea de acordare a certificatelor de participare.

În prima parte a zilei elevii au creat un poster incluzând elemente definitorii ale proiectului. Ziua s-a încheiat cu decernarea certificatelor de participare.

Experiența din Bulgaria a contribuit la conștientizarea necesității protejării mediului și la dezvoltarea multiculturalității.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow