0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Moartea fostului papă Benedict, anunţată azi la ora 12 în toate bisericile catolice din Dieceza de Iaşi. Vor suna clopotele

Întreaga comunitatea catolică din Iaşi se pregăteşte de înmormântarea de mâine a celui care a fost Papa emerit Benedict al XVI-lea, primul papă care şi-a dat demisia din funcţie în ultimii 600 de ani, ce s-a stins din viaţă pe 31 decembrie 2022. Astfel, în Episcopia Romano-Catolică din Iaşi s-au luat o serie de decizii pentru a marca acest moment.

Cea mai vizibilă acţiune are loc astăzi, joi, 5 ianuarie 2023, când va fi îngropat preotul. De la ora 12.00 vor fi trase clopotele în toate bisericile din Dieceza de Iaşi timp de trei minute, timp în care credincioşii sunt îndemnaţi să se roage în tăcere pentru Papa Benedict.

Deja luni, 2 ianuarie, la finalul Sfintei Liturghii, s-a ţinut un Requiem pentru sufletul Papei Benedict al XVI-lea, iar până pe 5 ianuarie, după toate slujbele, s-a formulat o intenţie la rugăciunea credincioşilor pentru odihna veşnică a răposatului papă.

Totodată, în toate bisericile din Dieceza de Iaşi este expus, în prezbiteriu, un tablou cu chipul prelatului în faţa căruia va fi aşezată o candelă aprinsă.

 

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow