Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Teofan, vine la Scobinți

  Slider

  Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei, vine la sfârşitul săptămânii în comună Scobinti. Administraţia locală a ridicat un monument în cinstea eroilor căzuţi pe câmpul de lupta în urmă cu sute de ani, iar înalta faţă bisericească va sfinţi acel loc, amenajat la intrarea în comună, în satul Feteşti. La eveniment, sunt aşteptaţi atât localnicii locului cât şi din împrejurimi.

   

  Duminică, 25 iunie, va fi zi importantă în comuna Scobinti. Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei va veni în satul Feteşti, unde va sfinţi un monument comemorativ al eroilor. Slujba religioasă, la care va participa şi un sobor de preoţi, va începe de dimineaţă, de la ora 08:00.

   

  Administraţia locală a ridicat o cruce de dimensiuni impresionante, din marmură, în amintirea ostaşilor care au murit în bătălia din 1616, la podul lui Contaş, în apropierea oraşului Hîrlău.
  Localnicii şi oamenii din preajma comunei sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la eveniment.
  Potrivit paginilor de istorie, ultima bătălie medievală ce a avut loc pe acele meleaguri a fost în luna august a anului 1616. A avut şi o importantă foarte mare, deoarece după câţiva ani, Hîrlăul devine capitală Moldovei.

  Slider