19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Mitropolitul Moldovei la Paşcani. Biserica şi curtea lăcaşului prea mici pentru cei prezenţi

  Ultimele știri

  Mitropolitul Moldovei la Paşcani. Biserica şi curtea lăcaşului prea mici pentru cei prezenţi. Sute de oameni au venit la biserica din Fântânele şi s-au rugat împreună cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Teofan care a oficiat o slujbă arhierească alături de un sobor de preoţi din Protopopiatul Paşcani. 

  Dis de dimineaţă, sute de credincioşi au venit la Biserica „Sfântul Gheorghe” din cartierul Fântânele din Paşcani pentru a se ruga şi a asculta slujba religioasă oficiată chiar de Mitropolitul Teofan. Printre cei prezenţi care au asistat la slujba se număra şi primarul Municipiului, Dumitru Pantazi sau deputatul Neculai Ratoi.

  Spre finalul slujbei, preoţii care slujesc la această biserică, Dumitru Cristea şi Cristinel Hărmănescu au fost hirotoniți în iconom stavrofor, respectiv iconom de către Înaltpreasfinţitul Tefan. Apoi a urmat cuvântul de final şi binecuvântarea credincioşilor prezenţi de către Mitropolit.  – vezi în cadrul știrilor INFOBIT.

  Mai mult, Înaltpreasfinţitul a adus icoane şi cărţi religioase ce au fost dăruite preoţilor prezenţi la slujbă.

  Dat fiind că la această biserică nu a mai slujit un Mitropolit de mai bine de 60 ani, mai exact de la 3 noiembrie 1955 când a fost sfințită biserica veche, părintele Cristea a ținut să mulțumească celor care i-au fost aproape.

  Credincioții prezenți la slujbă și care au postit câteva zile și au fost spovediți au primit împărtășanie.

  În timpul slujbei s-au rostit şi rugăciuni de pomenire a Mitropolitului Visarion Puiu, născut la Paşcani pe 27 februarie 1879 şi trecut la cele veşnice în Franţa, în momente de pribegie, la 10 august 1964.
  La final a fost organizată și o agapă frățească.
  Amintim că această biserică a intrat în reparații în anul 2013. Este vorba despre consolidarea, extinderea, înălțarea și modernizare lăcașului. Lucrările au fost făcute cu ajutorul și contribuția oamenilor din comunitate. Biserica urmează să fie pictată.

  Menționăm că preotul Cristea se ocupă și de Casa socială „Teofil cel Milostiv“, unde, de-a lungul timpului, a fost loc de ajutorare pentru credincioşii cu posibilităţi financiare reduse, beneficiari ai activităţii filialei de la Paşcani a Asociaţiei filantropice „Mila Creştină“. Aceasta, prin străduinţa enoriaşilor, a comitetului parohial şi a altor oameni de bine şi societăţi comerciale, a asigurat hrana în fiecare sâmbătă pentru sute de persoane, încă din anul 1993. Nevoile pastoral-misionare şi sociale aflate în continuă creştere au determinat înfiinţarea, în urmă cu o lună, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, a Asociaţiei „Teofil cel Milostiv“, o continuatoare a tradiţiei filantropice instaurate la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Paşcani. Această asociaţie îşi desfăşoară astăzi activitatea într-un complex social refăcut, modernizat, aflat în preajma bisericii parohiale, complex care a fost binecuvântat duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei.

  Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă“, din cartierul Fântânele din Paşcani desfăşoară o activitate cu totul deosebită şi prin Asociaţia „Lumină şi dar“, constituită în parteneriat cu SC TE-ROX Prod din Paşcani, cu sprijinul doamnei Doina Cepalis. În cadrul acestei asociaţii, care funcţionează ca un centru de zi, prin grija părintelui Dumitru Cristea, membru împuternicit, 30 de copii orfani beneficiază zilnic de asistenţă socială, constând în hrană, îmbrăcăminte, meditaţii pentru pregătirea şcolară, iar periodic sunt organizate tabere sau primesc diverse cadouri însemnând jucării, biciclete sau rechizite şcolare. Activitatea asociaţiei este susţinută şi prin implicarea mai multor voluntari din parohie.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet