More

  Mitropolitul Moldovei, IPS Teofan la Bursuc. Biserica a fost sfinţită

  Array

  Peste o mie de oameni au fost prezenţi la sfinţirea bisericii din Bursuc Deal, comuna Lepezi. Evenimentul a avut loc duminică, 23 august, iar slujba a fost oficiată de către Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Molovei şi Bucovinei. După slujbă, credincioşii au putut intra în altar, iar la final au primit bucate tradiţionale din partea Primăriei comunei şi a bisericii.

  IPS TEOFAN

  Eveniment religios important într-un sat din apopiere de Paşcani. În prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi a Bucovinei, sute de credincioşi au luat parte la sfinţirea bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Bursuc Deal, comună Lespezi, duminică dimineaţă, 23 august.

  Peste o mie de persoane, de toate vârstele, au fost prezente la marele eveniment, astfel curtea lăcaşului a devenit neîncăpătoarea de marea de oameni.

  SFINTIRE BURSUC DEAL
  Pe lângă oficialităţile locale au fost prezenţi şi politicieni. Primarul comunei, Ioan Lazăr, s-a arătat mulţumit de ceea ce s-a realizat şi a precizat faptul că va continuA să sprijine lăcaşurile de cult din comună.

  SFINTIR BURSUC DEAL

  Preotul paroh Luca Ion Sorin din anul 2002 şi până în prezent a reuşit să aducă îmbunătăţiri considerabile bisericii mai ales că pe acel lăcaş a fost o biserica de lemn şi chiar să construiască o casă socială. Mai mult, preotul spune că nu se aştepta la un număr atât de mare de oameni.

  Şi credincioşii prezenţi duminică la sfinţire s-au arătat mulţumiţi de ceea ce a reuşit preotul să facă la lăcaşul de cult. Se ştie că atunci când are loc sfinţirea unei biserici, credincioşii pot intră în Sfântul Altar şi pot sărută atât Safnta Evanghelie, cât şi Safanta Cruce prezente pe Sfânta Masă.

  sfintire bursuc deal

  Slujba a fost oficiată de un sobor de 15 preoţi în frunte cu IPS Teofan. Mitropolitul a vorbit credincioşilor şi le-a spus să vină la biserica şi că acest lucru să între în ritmul credincioşilor pentru că aşa vor avea linişte sufletească.

  ips teofan

  Supă slujba de sfinţire, primăria şi biserica au pregătit şi o agapă creştină, de unde nu au lipsit sărmăluţele sau alte gustări tradiţionale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Municipiul Pașcani și orașul Tg. Frumos din județul Iași, fruntașe la numărul de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate populației

  Municipiul Pașcani și orașul Tg. Frumos din județul Iași, fruntașe la numărul de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate populației. //

  Concurs pentru funcția de consilier debutant, la Miroslovești

  Administrația locală din comuna Miroslovești scoate la concurs o funcție publică vacantă în cadrul Compartimentului Financiar Contabil. Este vorba despre un post de consilier debutant, clasa I. //

  O stradă din Târgu Frumos, în plin proces de reabilitare | FOTO

  Într-o postare apărută pe pagina de facebook, primarul orașului Târgu Frumos, Ionel Vătămanu, anunță că au început lucrările pentru reabilitarea străzii Tudor Vladimirescu. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet