More

  Mitropolitul Moldovei, IPS Teofan la Bursuc. Biserica a fost sfinţită

  Array

  Peste o mie de oameni au fost prezenţi la sfinţirea bisericii din Bursuc Deal, comuna Lepezi. Evenimentul a avut loc duminică, 23 august, iar slujba a fost oficiată de către Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Molovei şi Bucovinei. După slujbă, credincioşii au putut intra în altar, iar la final au primit bucate tradiţionale din partea Primăriei comunei şi a bisericii.

  IPS TEOFAN

  Eveniment religios important într-un sat din apopiere de Paşcani. În prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi a Bucovinei, sute de credincioşi au luat parte la sfinţirea bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Bursuc Deal, comună Lespezi, duminică dimineaţă, 23 august.

  Peste o mie de persoane, de toate vârstele, au fost prezente la marele eveniment, astfel curtea lăcaşului a devenit neîncăpătoarea de marea de oameni.

  SFINTIRE BURSUC DEAL
  Pe lângă oficialităţile locale au fost prezenţi şi politicieni. Primarul comunei, Ioan Lazăr, s-a arătat mulţumit de ceea ce s-a realizat şi a precizat faptul că va continuA să sprijine lăcaşurile de cult din comună.

  SFINTIR BURSUC DEAL

  Preotul paroh Luca Ion Sorin din anul 2002 şi până în prezent a reuşit să aducă îmbunătăţiri considerabile bisericii mai ales că pe acel lăcaş a fost o biserica de lemn şi chiar să construiască o casă socială. Mai mult, preotul spune că nu se aştepta la un număr atât de mare de oameni.

  Şi credincioşii prezenţi duminică la sfinţire s-au arătat mulţumiţi de ceea ce a reuşit preotul să facă la lăcaşul de cult. Se ştie că atunci când are loc sfinţirea unei biserici, credincioşii pot intră în Sfântul Altar şi pot sărută atât Safnta Evanghelie, cât şi Safanta Cruce prezente pe Sfânta Masă.

  sfintire bursuc deal

  Slujba a fost oficiată de un sobor de 15 preoţi în frunte cu IPS Teofan. Mitropolitul a vorbit credincioşilor şi le-a spus să vină la biserica şi că acest lucru să între în ritmul credincioşilor pentru că aşa vor avea linişte sufletească.

  ips teofan

  Supă slujba de sfinţire, primăria şi biserica au pregătit şi o agapă creştină, de unde nu au lipsit sărmăluţele sau alte gustări tradiţionale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Hârlău: Un bărbat de 71 de ani ar fi furat un telefon de ultima generație din buzunarul unei femei

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au identificat un bărbat de 71 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii...

  Tânăr arestat după ce ar fi furat parfumuri si produse comestice dintr-o societate din Târgu Frumos

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au identificat doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Din...

  Acțiune în trafic la Târgu Frumos. Opt permise reținute într-o zi

  La data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii Poliţiei Oraşului Tg. Frumos şi Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală au acţionat pe raza de competenţă pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI