More

  Miting împotriva corupției la Pașcani

  Array

  Tragedia din Clubul Colectiv și evenimentele din ultima săptămână au mișcat și pe locuitorii din Pașcani, care s-au adunat vineri seara să protesteze fie împotriva sistemului și a autorităților locale, fie pentru eradicarea corupției prin susținerea ideii de schimbare. Doar 150 de persoane au participat la această manifestare vineri, iar sâmbătă și duminică nu s-au adunat mai mult de 30 pentru a protesta.

  Vineri seara în piațeta din fața primăriei din Pașcani, începând cu orele 20.00, a fost organizat un miting de protest împotriva sistemului corupt, după modelul celor care s-au desfășurat în mai multe localități din țară. O parte dintre protestatari au venit să comemoreze victimele tragediei din Clubul Colectiv, motiv pentru care au aprins lumânări în memoria lor. Una dintre persoanele care susține această idee are doar 15 ani și este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Sadoveanu. Raluca Covrig consideră că este important să fim solidari cu familiile victimelor, dar și cu ceilalți români care doresc să schimbe ceva după această tragedie.
  raluca covrig protest
  Unul dintre combatanții sistemului, Marius Ungureanu, un tânăr de 24 de ani, consideră că și consilierii locali și conducerea primăriei din Pașcani ar trebui să își dea demisia, pentru că pășcănenii nu sunt mulțumiți de activitatea lor, deși puțini sunt cei care au curajul să spună aceste lucruri.

  Tot el îi îndemna pe cei care priveau de la balcoane să iasă din casă pentru a-și spune nemulțumirile și a susține ideea de schimbare, considerând că Pașcani-ul este un oraș ”viu”, dar are nevoie de un impuls pentru a se pune cu adevărat în mișcare.

  Deși inițial pe rețelele de socializare au fost organizate mai multe evenimente pe această temă fiind vorba de o mobilizare impresionantă, la fața locului vineri seara nu s-au adunat mai mult de 150 de persoane, incluzând și cetățenii care s-au alăturat grupului din zona vale, în timpul marșului. Manifestanții au scandat lozinci împotriva sistemului și a autorităților locale, iar miting-ul a durat în jur de o oră.
  Precizăm că astfel de manifestări au fost organizate și sâmbătă și duminică, însă numărul de participanți a fost cu mult mai mic, nedepășind 30 de persoane.

  După modelul protestelor din țară, urmează să mai fie organizate astfel de mitinguri în curând și în Pașcani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI