More

  Mită de 5.000 de euro pentru o autorizaţie. Bărbatul a fost prins în flagrant!

  Array

  C.P. Un bărbat din judeţul Iaşi a fost prins în flagrant, ieri, la scurt timp după ce ar fi oferit mită unui funcţionar public. Bugetarul a fost cel care l-a denunţat pe ieşean, el fiind tentat cu 5.000 euro pentru a-i elibera fraudulos o autorizaţie.

  Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), bărbatul care ar fi oferit mită, o persoană fără vreo calitate specială, C.I., este acuzat de trafic de influenţă, şi a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă. „În fapt, la data de 21.09.2017, echipa operativă constituită din lucrători ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi şi Centrul Operaţional 1 Iaşi, sub coordonarea pro­curorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tri­bunalul Iaşi, a organizat şi realizat ac­ţiunea de prindere în flagrant a lui C.I. în timp ce oferea unui funcţionar din cadrul Primăriei unui oraş din judeţul Iaşi, denunţător în cauză, suma de 22.500 lei (echivalentul sumei de 5.000 euro)“, au transmis reprezentanţii DGA.

  În schimbul banilor, funcţionarii ar fi trebuit să emită o autorizaţie de funcţionare, fără îndeplinirea condiţiilor legale, pe numele unui agent economic pentru care inculpatul şi-a traficat influenţa, au mai arătat anchetatorii. Aceştia au mai precizat că funcţionarul în cauză a depus denunţ după ce iniţial i s-a propus o mită de 2.000 de euro, după care de 3.000 de euro, pentru ca, în final, să i se promită 5.000 de euro.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet