12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Mită de 5.000 de euro pentru o autorizaţie. Bărbatul a fost prins în flagrant!

C.P. Un bărbat din judeţul Iaşi a fost prins în flagrant, ieri, la scurt timp după ce ar fi oferit mită unui funcţionar public. Bugetarul a fost cel care l-a denunţat pe ieşean, el fiind tentat cu 5.000 euro pentru a-i elibera fraudulos o autorizaţie.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), bărbatul care ar fi oferit mită, o persoană fără vreo calitate specială, C.I., este acuzat de trafic de influenţă, şi a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă. „În fapt, la data de 21.09.2017, echipa operativă constituită din lucrători ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi şi Centrul Operaţional 1 Iaşi, sub coordonarea pro­curorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tri­bunalul Iaşi, a organizat şi realizat ac­ţiunea de prindere în flagrant a lui C.I. în timp ce oferea unui funcţionar din cadrul Primăriei unui oraş din judeţul Iaşi, denunţător în cauză, suma de 22.500 lei (echivalentul sumei de 5.000 euro)“, au transmis reprezentanţii DGA.

În schimbul banilor, funcţionarii ar fi trebuit să emită o autorizaţie de funcţionare, fără îndeplinirea condiţiilor legale, pe numele unui agent economic pentru care inculpatul şi-a traficat influenţa, au mai arătat anchetatorii. Aceştia au mai precizat că funcţionarul în cauză a depus denunţ după ce iniţial i s-a propus o mită de 2.000 de euro, după care de 3.000 de euro, pentru ca, în final, să i se promită 5.000 de euro.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow