11.2 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Mită de 5.000 de euro pentru o autorizaţie. Bărbatul a fost prins în flagrant!

C.P. Un bărbat din judeţul Iaşi a fost prins în flagrant, ieri, la scurt timp după ce ar fi oferit mită unui funcţionar public. Bugetarul a fost cel care l-a denunţat pe ieşean, el fiind tentat cu 5.000 euro pentru a-i elibera fraudulos o autorizaţie.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), bărbatul care ar fi oferit mită, o persoană fără vreo calitate specială, C.I., este acuzat de trafic de influenţă, şi a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă. „În fapt, la data de 21.09.2017, echipa operativă constituită din lucrători ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi şi Centrul Operaţional 1 Iaşi, sub coordonarea pro­curorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tri­bunalul Iaşi, a organizat şi realizat ac­ţiunea de prindere în flagrant a lui C.I. în timp ce oferea unui funcţionar din cadrul Primăriei unui oraş din judeţul Iaşi, denunţător în cauză, suma de 22.500 lei (echivalentul sumei de 5.000 euro)“, au transmis reprezentanţii DGA.

În schimbul banilor, funcţionarii ar fi trebuit să emită o autorizaţie de funcţionare, fără îndeplinirea condiţiilor legale, pe numele unui agent economic pentru care inculpatul şi-a traficat influenţa, au mai arătat anchetatorii. Aceştia au mai precizat că funcţionarul în cauză a depus denunţ după ce iniţial i s-a propus o mită de 2.000 de euro, după care de 3.000 de euro, pentru ca, în final, să i se promită 5.000 de euro.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Urșii polari ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol, din cauza încălzirii globale

După cum se știe, gheața arctică a scăzut constant în ultimii ani, de când s-a început monitorizarea...

Când se schimbă ora? Ora de iarnă este considerată cea standard

Este tot mai întuneric zilele aceastea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul...

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI