0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Mit demontat. Cât de periculoase sunt, de fapt, excesele alimentare în ziua de Crăciun

Excese alimentare în ziua de Crăciun? Nu este nicio problemă, spun manualele de nutriție. Contează ce faceți pe tot parcursul anului, iar o zi dedicată desfătării culinare este chiar binevenită.

Un Crăciun îmbelșugat, mese pline de bunătăți, preparate cu multă carne, abundență, desfătare, satisfacerea tuturor poftelor, dezlegare la mâncare. Așa e Crăciunul la români. Și e normal.

E vorba de câteva zile în care să mănâncă mai mult, nu e nimic grav în asta, nu ne îmbolnăvim și nici nu ne îngrășăm dintr-o masă. Am fost proiectați de natură să fim păcătoși, lacomi și pofticioși, să ne placă mâncarea și să nu avem limită de cantitate.

Să facem excese și să mâncăm mult e mai normal decât să ne abținem. Am fost dotați cu un stomac construit dintr-un mușchi, se poate întinde la infinit, iar celulele adipoase se multiplică și depozitează excesul de calorii, deci anatomia noastră e pusă în slujba mâncării.

Ca să aveți inima împăcată și conștiința liniștită, iată ce se spune în cărțile de nutriție: nu contează ce mănânci de la Crăciun până la Anul Nou, e doar o săptămână. Important e ce mănânci de la anul nou până la Crăciunul următor, în restul de 355 de zile. Aveți un an întreg înainte în care să dați dovadă de moderație și echilibru, acum nu are nimeni dreptul să vă judece, nici măcar voi.

sursa stirile Pro TV 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow