9.1 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Misterul relatărilor despre „răpirile extraterestre”, elucidat. Ce se întâmplă de fapt?

Ciudatele relatări ale unor persoane convinse că au fost victime ale unor răpiri comise de extratereștri ar putea avea o explicație științifică.

Primele relatări despre misterioase „răpiri” atribuite extratereștrilor sau unor ființe supranaturale datează din secolul al XIX-lea.


„Victimele” povestesc că au trăit clipe de teroare și că nu se puteau mișca, fiind temporar paralizate. Aceste stări pot fi explicate printr-un fenomen numit visare lucidă, în care persoana își poate controla visul după cum dorește.

Cercetătorii de la un centru din Moscova specializat în visare lucidă au vrut să afle dacă aceste „victime ale răpirilor extraterestre” nu au avut de fapt vise lucide.

În cadrul unui studiu, experții au realizat experimente cu 152 de persoane care pot să viseze lucid, adică pot controla acțiunea din vise. Lor li s-a cerut să-și imagineze în vis o întâlnire de gradul 3 cu extratereștri.

Dintre aceștia, 114 voluntari au reușit să viseze o întâlnire cu un OZN, iar detaliile pe care le-au oferit semănau foarte mult cu cele povestite de persoanele convinse că au experimentat în realitate așa ceva.

Aproximativ 24% dintre participanții la acest experiment de visare lucidă au mărturisit că s-au simțit îngroziți și paralizați, scrie Live Science.

Potrivit oamenilor de știință, peste 50% dintre oameni au un vis lucid cel puțin o dată în viață. Cei care nu cunosc acest fenomen și nu realizează ce li s-a întâmplat, pot fi convinși că au fost cu adevărat răpiți de creaturi de pe o altă planetă, pentru că senzațiile sunt atât de intense încât par reale.

sursa yoda.ro

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI