More

  MISIUNI PENTRU SIGURANȚA DESFĂȘURĂRII REFERENDUMULUI DIN 6 ŞI 7 OCTOMBRIE 2018

  Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea Referendumului din 6 și 7 octombrie 2018 au luat toate măsurile, din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.
  Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forțelor implicate.

  Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie,ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

  Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

  În acest context, precizăm că 448 de polițiști vor asigura paza și protecția la 257de secții de votare, dintre cele 735 ce se vor constitui pe raza județului Iaşi, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

  De asemenea, peste 300 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

  Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

  Citeste si  HOROSCOP 27 MAI 2020. Banii, cadourile sau recompensele sunt primordiale astăzi
  Citeste si  BACALAUREAT 2020. Calendarul examenului a fost aprobat. Când vor avea loc probele

  Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 50 de polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști).

  Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării lasecțiile de votare, 93 de polițiști și 11 de jandarmi vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

  Inspectoratul de Jandarmi Județean Iaşi va avea în responsabilitate 100 de secții de votare dispuse în 71 de locații, unde vor fi prezenți peste 190 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

  Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

  190 de pompieri vorasigura desfășurarea în bune condiții a referendumului.

  Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

  De asemenea, specialiștii ISU desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

  Totodată, 280 de polițişti defrontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi vor asigura paza și supravegherea a 144 de secţii de votare aflate în zona de competență.

  Citeste si  Locuitorii unui oraș ar trebui să își schimbe toate actele pentru că numele unei străzi este greșit de 24 de ani
  Citeste si  Plecați sau vă întoarceți în Italia? Există anumite reguli pe care trebuie să le respectați

  Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta, pe pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

  În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Casieria ApaVital din Târgu Frumos este închisă în perioada 26 mai – 8 iunie 2020

  ApaVital aduce la cunoştinţa utilizatorilor săi că, în perioada 26 ma - 8 iunie 2020 (inclusiv), casieria din Târgu Frumos, strada 22 Decembrie 1989, va fi...

  Sondaj IMAS: Scădere semnificativă pentru PNL

  Sondaj INSCOP: PNL 38%, PSD 25%. Pro România se apropie la un procent distanţă de Alianţa USR-PLUS. Sondajul INSCOP, realizat la comanda Pro România,...

  Zece întrebări și răspunsuri: Ce trebuie să știi despre noul mecanism pentru popririle electronice pe conturile bancare

  Odată ce va expira perioada de suspendare a popririlor bancare pentru datoriile fiscale, Fiscul va putea să reia această formă a executării silite. Mai...

  Opinii