21.4 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Misiune imposibilă: drumuri pline de gropi

Dupa o iarna grea, in care soferii s-au confruntat cu drumuri inzapezite, acum a aparut o noua provocare: gaurile din asfalt. Majoritatea drumurilor din comunele din imprejurimile Pascaniului sunt pline de gropi, iar efectele se resimt de cele mai multe ori in buzunarele proprietarilor de autovehicule.

De exemplu, drumul judetean 208 N care face legatura dintre Vanatori si Lespezi este complet distrus, iar ocolirea unui singure gropi devine misiune imposibila. Cat de periculoase sunt gropile, se poate demonstra in centrimentri: in jur de 1 m lungime, 90 cm latime si cam 20 cm adancime. Mai mult, pe mijlocul drumului pe o distanta de circa 3 km sunt cratere imense acoperite cu apa.

Localnicii se plang, adminstratiile locale dau din umeri spunand ca este drum judetean.
Ion Zenovia locuieste pe strada cu pricina. Din cauza gropilor, ultima data cand a iesit cu masina, marca Dacia, si-a rupt spoilerul. Pe langa reparatiile uzuale, barbatul trebuie sa mai scoata din buzunar suma de circa 200 lei pentru repararea autoturismului.

In replica, conducerea Directiei de Drumuri Judetene a precizat ca nu poate interveni cu nimic pe drumuri pana cand temperaturile nu cresc cel putin la 10 grade si nu au buget stabilit. Insa, recunosc ca starea drumurile judetene din comunele iesene este cea mai deplorabila din intreaga zona a Moldovei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow